23. heinäkuuta 2019

Nollasta lääkikseen MAFY:n kanssa

Tittididii: Päätin lähteä lääkisprojektiin asenteella "nyt tai ei koskaan". Tämä ei ehkä ole paras mahdollinen elämäntilanne lähteä matkaan, mutta jos en lähde nyt ei se tule koskaan tuskin sen paremmaksi muuttumaankaan.

"Nollasta lääkikseen" tarkoittaa sitä että en ole juuri hakenut lääkikseen lähiaikoina enkä lukenut mitään lääkikseen liittyvää. Mun stoorini alkaa siitä, että valmistuin ylioppilaaksi 2012. Kirjoitin kyllä kemian ja biologian ja fysiikankin kävin lukiossa. En tosiaankaan kirjottanut huikein paperein ja valitettavasti myöskään en kuulu ensikertalaiskiintiöön. Hain ylioppilaskeväänä lääkikseen ja seuraavana kahtena keväänä mutta lukeminen oli aivan täyttä soopaa. En jotenkin sitten saanut kiinni siitä ollenkaan ja valmennuskursseihin ei ollut varaa.

Sen jälkeen olen opiskellut ammattikorkeakoulututkinnon sosiaali- ja terveysalalta. Jokaisena keväänä olen seuraillut lääkiksen hakuprosessia,  laittanut jopa yhteishauassa hakupaperit mutta en ole pystynyt lukemaan tai motivoitunut lukemaan tarpeeksi. Joka ikinen vuosi. Nyt sitten ajattelin kun tämä sama tunne tuli taas niin nyt on se oikeasti tehtävä.

Päätin että en pysty lähtemään lukemaan ilman mitään apuja vaan pakko hankkia valmennurskurssi. Klikkasin itseni Mafyn sivuille ja olin jo etukäteen päättänyt että hankin Mafynetin tai jonkun muun Mafyn valmennuskurssin nimittäin he ovat tehneet vaikuttavaa tulosta lääkisten sisäänpääsyprosenttien kanssa ja monet joiden hakuprosessia olen seurannut vierestä ovat päässeet sisään vihdoin Mafynetin jälkeen.

Suuri kunniani onkin ilmoittaa tekeväni someyhteistyötä Mafy-valmennuksen kanssa. Ilmoittauduin siis yhteistyönä Mafy:n etäkurssille. Lähiopetus olisi ollut myös kiva, mutta kolmivuorotyön tekijänä etänä on ehkä kuitenkin helpompi opiskella silloin kun itsellä on aikaa.

Sydän pamppaillen kirjoitan tätä tekstiä, koska jännittää niin huisin kovasti lähteä tähän prosessiin. Tavoittelemaan taas yhtä ikiunelmaani. Mutta pikkuhiljaa!Nyt odottelen tablettia postista ja sitten aloitan mafyn opiskelun.

Lukusuunnitelmaa ja muita suunnitelmia luvassa kunhan tästä alku"järkytyksestä" selviän, että oikeasti mä haen lääkikseen vuonna 2020!


Minut löytää myös instagramista: nollastalaakikseen2020   
Siellä voi myös seurailla haku-urakkaani!

Laita kommenttia jos säkin olet hakemassa lääkikseen!

6 kommenttia:

 1. Toivotan sulle kovasti tsemppiä! Jään mielenkiinnolla seuraamaan. Varmaan jännittää tehdä tästä prosessista julkinen, mutta ehkä se painostaa sopivasti. :) Nuo lukio-opintosi antavat varmasti kuitenkin jonkinlaista pohjaa. Ihan ihan pohjalta sinun ei siis minun mielestä tarvitse lähteä.

  Miten olet suunnitellut ajankäyttöä? Onko sinun mahdollista esim. keväällä ottaa palkatonta vapaata töistä?

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että tavoittelet unelmiasi! Mietin vain, että onkohan valmennuskurssi mikään paras väylä, kun opinnoista on niin kovasti aikaa ja tuloksetkin olleet huonoja. Eikös kokeessa nykyään painotu nimenomaan paljon nuo kouluaineet? Yksi vaihtoehto olisi käydä kurssit tai ainakin osa uudelleen iltalukiossa ja ehkä kirjoittaakin ne uudestaan paremmin. Mutta tietenkin toivotaan, että tämä riittäisi sisään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoja aineita ja asioita valmennuskurssilla käydään!

   Poista
 3. Tsemppiä täältäkin - nollista lähdetään mafyn kanssa. Itsellä ei onneksi ole kuin normivuorotyö yö- ja päivävuoroineen, mutta sekin on joskus aikamoista ’mikä maa, mikä valuutta’- härväystä ainakin viimeisen yövuoron jälkeen :-D!
  Mutta eikun eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä sullekin <3 Hyvä me vuorotyöläiset!

   Poista