30. heinäkuuta 2018

Heinäkuun loppukatsaus - miten meni?

Nyt täytyy sanoa että säästämis- ja sijoittamiskärpänen puri toden teolla. Alkukuukaudesta pistin haisemaan rahaa ihan turhanpäiväisyyksiin, sitten hurahdin sijoittamiseen ja säästämiseen ja tyylini muuttui ihan täysin. Aloin katsomaan esimerkiksi kaappeja sillä silmällä että haluan muuttaa kaiken rahaksi mitä ikinä omistankaan. Niin teinkin ja loppusummaksi tuli satoja euroja. SATOJA. Semmosista tavaroista joista en oikeasti piitannut enää yhtään tai käyttänyt kuin ehkä kerran kuukaudessa, osaa en ollut käyttänyt ollenkaan sen jälkeen kuin viimeeksi vuosia sitten muutin.

Tarkkoja lukemia rahan kulutuksesta ei ole tältä kuukaudelta ja päätinkin etten sen kummempaa kululaskelmaa ala tekemään kun vasta oikeastaan puolessa välissä kuuta aloitin tämän projektin. Mutta saavutukseni kertovat kyllä siitä että raha on mennyt oikeaan suuntaan. Tämän hetkinen tilanne meinaan pari viikkoa sitten luomieni tavoitteiden suhteen ovat seuraavat:

Tavoitteet loppuvuodelle 2018 (1.8.2018-31.12.2018)
- Luottokorttivelat ja osamaksut pois 1472,57€ (Kaikki osamaksut on maksettu pois ja luottokorttivelka menee 1.8. palkasta)
- Nordnettiin 50€/kk eli 250€. (Nordnetissä tällä hetkellä 126€ kiinni Superrahastoissa)
- Matkaan numero1  hotelli+käyttöraha 450€ (säästössä 220€, 1.8. palkasta budjetoitu tähän loput)
- Matkaan numero2  käyttöraha 250€ (säästössä 250€)
- Matkaan numero3  käyttöraha 100€ (säästössä 100€)
- Ensi vuoden matkaan 1000€. (säästössä 0€)
- Avasin säästölippaan OP:n sivuille ja sinne alan keräämään puskuria (puskurissa  0€)

Lievästi sanottuna: Olen ylpeä itsestäni!

Loppuvuonna säästöön laitettavan rahan määrä on HUOMATTAVASTI pienempi kuin nyt olen saanut ja mitä tulen elokuussa saamaan, sillä tuloja ei opintotukien ja lainan lisäksi tule olemaan paitsi jos saan keikkatöitä soviteltua yhtään palkattoman harjoittelun ohelle.

Pysykää kuulolla, täällä tehdään miljoonia vielä! ;)

4 kommenttia:

 1. Wau mikä aloitus! Jos parissa hassussa viikossa pystyy jo tuohon, niin mihin sitten pystyy vuosissa tai vuosikymmenissä? Hankalinta taitaa olla sietää niitä hitaampia välivaiheita, joita väkisinkin tulee, mutta eiköhän sitten tsempata toinen toisiamme taas näihin huippusuorituksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, mieletöntä ajatella. Tosin nyt syksy on vähän hiljaisempaa sijoittamisen ja säästämisen kannalta mutta mutta se olkoon se hitaampi välivaihe :)

   Todellakin tsempataan.

   Poista
 2. Hienoa että oot saanut luottokorttivelat ja osarit pois päiväjärjestyksestä :) Nyt voi keskittyä säästämään.

  VastaaPoista