26. heinäkuuta 2018

Korkoa korolle - Maailman 8. ihme

Jokaisessa sijoitusblogissa on tavalla tai toisella postaus aiheesta korkoa korolle. Miksikö? No siksi, että sehän tuntuu olevan säästämisen ja pitkäaikaisen sijoittamisen ydin. Löysin Rikas Erakko - sijoitusblogista Korkoa korolle laskurin ja lähdin leikkimään sillä. Ai että kuinka inspiroiduinkaan taas lisää ja lisää. Onpa kyllä upea ihme tämä! Ihme tosissaan.

Leikittelin laskurilla erilaisia säästösummia, silmällä pitäen sitä että valmistun ammattiiini vuoden vaihteessa. Tämä korkoa korolle kyllä tosisaan laittaa miettimään että tulen pistämään sivuun enemmän kuin 100€ kuussa. Jo 100€ kuukausisäästämisellä tuottoa tulisi 20 vuodessa 32 744,80€! Tämä laskettuna 8% tuottoprosentilla joka tosin on melko korkea tämänhetkisen ymmärrykseni mukaan, mutta silti.

Jossakin vaiheessa ajankohtaista on myös lapsen hankkiminen. Aion todellakin heti aloittaa hänelle säästämisen. Leikitellään seuraavanlaisella ajatuksella: laitan joka kuu lapselle säästöön väh. 100€, alkupääomaksi laitan vaikka 500€. Niin tittididii 18 vuoden aikana (6% tuottoprosentilla) potti näyttää tältä: 

Öööh... Yes please! Tuolla rahalla lapsi voisi ostaa oman ensiasuntonsa ja aloittaa oma talous melko hyvältä pohjalta. Miksikö mietin tuollaisia? Siksi, että oma talouden alku on ollut kaikkea muuta kuin helppoa. Minulla ei todellakaan ollut tuollaista pesämunaa ja siksi minulla on melkein samanverran opintolainaa. Tuolla lapsi voisi ostaa hyvän ensiasunnon ja ehkä jopa välttää opintolainan (tai ainakin sitten sijoittaa sen paremmin). Ja kulutusluotot... Ainut on vaan se, että lapsi sitten pitää tosiaankin kasvattaa sijoitushenkiseksi. Ehkäpä se onnistuu mallin näyttämisellä sitten! Ai että kun hymyilyttää ajatellessanikin tätä että tuollainen pesämuna olisi omalle lapselle kun hän lentää pesästä vaikka koko lasta ei vielä olekaan.

Jos et vielä ole fiilistellyt korkoa korolle laskurilla niin katso ihmeessä tuo ja fiilistele. Tulee muuten varmasti potkua säästämiseen!

Ajattelin vielä myöhemmin tänä vuonna fiilistellä omaa valmistumista ammattiin ja laskeskella kuinka keskipalkasta pystyisi pistämään säästöön. Sellaisia laskelmia siis luvassa, stay tuned.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti