21. heinäkuuta 2018

Kryptovaluuttaleikkiä Bitcoineilla

Oon kuin pieni lapsi karkkimerkkareiden kanssa. Sijoitin ekat pienet pennoseni (50€) kryptovaluuttaan. Ostin Bitcoineja hävyttömän pienen desimaaliluvun. En ole vielä edes päättänyt oikeastaan mitä kryptovaluuttaa haluaisin ja luin että Bitcoineista on hyvä aloittaa ja niistä hyvä lähteä vaihtamaan jos haluaa muita rahoja.

 Ja äsken huomasin että minun saldoni on 0,07€ plussalla!  Jösses mikä fiilis. Melkein naurattaa koska onhan toi nyt ihan mitätön summa. Taidan olla ihan sekasin vai? No mutta köyhällä halvat huvit.

Olen lueskellut foorumeja ja katsellut että kryptovaluuttaan ei ehkä ole ihan hyvä enää sijoittaa. Toisaalta jos sijoittaisi pieniä "karkkirahoja" joilla leikkiä niin ei kai se haittaa? Onkohan tää ihan tyhmää? Mistä sitä koskaan tietää. Jotkut väittää että kryptovaluutan ja Bitcoinin aikakausi on jo mennyt, mutta jotkut väittää taas, että siellä on lasku menossa ja nousu tulossa kuten muillakin markkinoilla on tapana heilahdella. 

Anyway. Eihän minulla vielä mitään sijoitussuunnitelmaa ole. Luulen että vaatii vielä useita kuukausia aikaa tutustua sijoitusmarkkinoihin ja erilaisiin vaihtoehtoihin ennen kuin osaa mitään tehdä. Nyt kuitenkin on kiva pikkurahoilla leikkiä kun ei vielä isompiakaan ole.

5 kommenttia:

 1. Mä en kryptovaluutoista ymmärrä mitään, mutta sijoittamisesta sen verran, että ymmärrän tuon olevan äärimmäisen korkean riskin kohde. Korkean riskin kohteisiin kannattaa laittaa just noita karkkirahoja, eli rahaa jonka on valmis menettämään pysyvästi. Kiva blogi sulla, jään seurailemaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. :) Kiva että jäät seurailee.
  Joo sen mäkin oon ymmärtänyt että riski on korkea.

  VastaaPoista
 3. Bitcoineija olen itsekin ihan kokeilumielessä ajatellut pienellä summalla ostaa, vaikka niihin liitetty keskustelu ja kommentointi on enemmän negatiivista kuin positiivista. Pikaisella silmäyksellä totesin niiden hankinnan olevan jotenkin monimutkaista enkä jaksanut keskittyä selvittämään asiaa loppuun saakka. Mistä ostit omasi?

  Bitconien hankinta on todennäköisesti tyhmää ja riski menettää kaikki on suuri. Jos niihin laittaa kuitenkin sellaisia summia rahaa, joka omassa taloudessa muutenkin "häviää" johonkin ei rahan menetyksellä ole väliä. Ja on (kai) siinä se mahdollisuus, että Bitconeija hehkuttavat ovat oikeassa ja niiden avulla voikin ansaita. En tiedä. Sijoituskohteena kuitenkin jotenkin kiehtova; äkkirikastumisen ja äkkiköyhtymisen mahdollisuus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankin Bitcoineja coinmotion:n kautta. Helppoa. Suoraan tililtä voi siirtää euroja ja ostaa niillä Bitcoineja. Luotettava ja suomenkielinen bonuksena vielä. Itseasiassa mä taisin sijoittaa hyvään saumaan Bitcoineihin, kun silloin arvo oli 5400€ ja nyt jo yli 7000€ :D Olisinpa sijoittanut enemmän niin olisi tullut jo kiva summa. Päätin kuitenkin ottaa ne toistaiseksi ulos (mitä nyt taas kadun kun hinta nousee) ja laittaa ne Nordnettiin. Mutta nyt pohdin taas että jos se lähtee uudestaan laskuun niin ostan pienellä summalla kyllä uudestaan.

   Joo aika paljon negatiivista keskustelua ilmassa on. Mutta itsehän saa tehdä mitä haluaa, kyllä niitä sitten ketuttaa kun muut rikastuu ;)

   Poista
  2. Ja hei, jos kiinnostaa liittyä coinmotioniin niin tällä linkillä rekisteröityessäsi saat vähän kuluista alennusta (ja minä myös): https://coinmotion.com/fi/rekister%C3%B6idy?referral_code=09gvykn86bj4spi8bwfo

   Poista