17. heinäkuuta 2018

Mihin mun raha kuluu: liikaa matkustamista?

Hyrisin aivan onnesta kuin tulin katsomaan blogiani ja näin KOMMENTTEJA. Siis joku muukin kuin minä on avannut nyt blogini sivut ja lukenut kirjoituksiani. Alkoi heti sydän tykyttelemään ja ajattelin, että apua! Nyt se sitten on todellista ja todellisuutta. Mun blogi ja joku lukee sitä. Ihanaa! Tulipa hyvä fiilis tulla 14h tunnin työpäivästä kotiin.

Mutta niin asiaan. Kyllä, mä matkustelen paljon ja se on mun elämän suola. Olen kokenut hyvin vaikeita asioita elämäni viimeisten 5 vuoden aikana ja olen päättänyt etten halua katua mitään mitä olen tehnyt elämässäni. En halua myöskään elää mentaliteetillä "sitten  joskus", koska sitten joskus vaikka olisi rahaa voi olla ettei ole enää mahdollisuutta: sairastuu, on sänkypotilas tai jotain muuta vastaavaa. Jos pystyn, haluan nyt toteuttaa niitä unelmia joita oikeasti haluan. Voi kuulostaa tyhmältä säästämisen suhteen mutta toisaalta mun mielenterveys tarvii sitä.

Mä myös oon budjetoinut aikaisemmin (ennen tätä päivää) kaiken mun ylimääräisen rahan matkustamiseen. En esimerkiksi juo alkoholia, polta tupakkaa, käy baareissa tms. joihin opiskelijoilla saattaa mennä montakin sataa euroa kuukaudessa. Mä laitan  kaiken sen hurvittelurahan matkoihin. Lisäksi oon budjettimatkojen kuningas eli käytän aikaa paljon siihen että löydän edullisen diilin. Tai sanotaanko ehkä paremminkin hyvän hinta-laatusuhteen. En käytä matkoihin useita satoja euroja (paitsi kaukomatkoihin toki, mutta niitä taas teen sitten hyvinkin paljon harvemmin).

Eli matkustelu oikeastaan on mun pahe. Mutta tarkempaa budjettia tulossa tuonnempana. Tämä kuukausi on siitä vielä erityinen, että mulla on 100% kesätyö eli tämän kuun tulot tulee olemaan paljon suuremmat kuin ensikuun, joten elokuun budjetti tulee olemaan erilainen kuin syys-joulukuun budjetit. Mutta tosiaan budjetteja lisää tulossa. Pohdin vielä että tekisikö niin että joka kuukauden alkuun alkukatsaus ja loppukuuhun loppukatsaus ja ehkä väliin joku välikatsaus... Mikähän ois kiinnostavinta lukea?

3 kommenttia:

 1. Elämä on jännää tasapainottelua sen suhteen että pitäisi elää hetkessä, mutta toisaalta miettiä tuleviakin päiviä ja vuosia. Mitä jos sairastun vakavasti huomenna, mutta toisaalta mitä jos elän 100-vuotiaaksi?

  Itse ehkä tällä hetkellä keskityn enemmän tulevaisuuteen kuin nykyhetkeen, joskin olen päättänyt että ensi vuonna budjetoin matkailuun joka kuukausi tietyn summan. Ensisijaisesti silti yritän saada tämän talouden muuttumaan plussan puolelle (tapahtunee jo tänä vuonna) ja velan lyhenemään.

  Mun mielestä hyvä idis olis kuukausittain esitellä budjetti ja lopuksi käydä läpi kuinka hyvin se toteutui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri :) Ja nyt kun säästäminen alkaa niin tulee tämä tasapainottelu ajankohtaiseksi. Pieni toive siis on itselläkin että josko eläisi vaikka vielä 40 vuotta :)

   Poista
 2. Tsemppiä. Elämässä on hyvä olla jotain mihin tähdätä!

  VastaaPoista