19. heinäkuuta 2018

Mistä sitten tingin?


Kuten aikaisemmasta postauksesta huomaa, nyt olenkin joutunut istumaan alas kun säästökärpänen on purrut, että onko matkustaminen sellainen asia josta voisin luopua? Olen myös tunnettu sloganista " Kerran me vain eletään. Haluan tehdä nyt kuin pystyn, ei sitä tiedä vaikka kuolisi ensi yönä". Ja tätä elämänohjetta haluan jatkossakin noudattaa. Eli ei, sijoittaminen ja säästäminen ei tule lopettamaan matkusteluani. Tästä kerroinkin enemmän edellisessä postauksessa. Hyväksyn sen että kaukaisissa haaveissani oleva säästöprojektini kohti "taloudellista riippuvuutta" pitkittyy.

Siitäkin huolimatta haluan säästää ja sijoittaa. Haluan luoda elämäni sellaiseksi että se on mahdollista. Säästämällä ja sijoittamalla voin myös toivottavasti joskus tulevaisuudessa jäädä oravanpyörästä pois ja keskittyä matkusteluun sekä kokemuksiin vieläkin enemmän. Matkustuksesta muuten vielä sen verran "itsepuolustukseksi", että saatan matkustaa kolme reissua sillä hinnalla millä "tavantallaaja" matkustaa kerran. En osta pakettimatkoja, enkä useinkaan matkusta kalliiseen aikaan. Mutta joo, se siitä matkustelusta nytten! :D

Mistä sitten tingin? Turhasta. Tiedän, vaikka en ole rahankäyttöä tarkemmin katsonutkaan viime aikoina, että suurin osa rahastani menee noutoruokaan, ravintoloihin, kalliiseen kahviit, turhuuksiin. Vaikka tulot ei ole suuret niin menot voisivat olla vieläkin pienemmät jos arkena katsoisi että ostaisi vain sen tarpeellisen ja vähentäisi turhuuksia. Ensi kuussa aikomuksenani onkin ostaa vain tarpeellinen ja kirjata kaikki menoni ylös ja katsoa mihin se raha oikeasti menee.

Olen kyllä nytkin tässä pari viikkoa elänyt aika hyvin kurissa. Täytyy myöntää että jokainen ruokakaupankin ostos tulee nyt mietittyä.  Laitoin myös menemään osuuspankin säästölippaaseen jokaisesta korttiostosta 50snt. Se tekee sen että en ostele pieniä heräteostoksia kovin helposti (1€ tai 2€ arvoisia herkkuja esimerkiksi). Aika hyvä kikka muuten!

Vielä en osaa tarkkaa ensi kuun budjettia tehdä, odotan siihen palkkakuittia. Minulla on pieni aavistus paljonko tuloja tulee, mutta tarkkaa summaa on vaikea sanoa joten olen tehnyt alustavan budjetin vain paperille. Se täytyy kuitenkin sanoa että aikaisemmassa postauksessani esittämäni loppuvuoden tavoitteet ovat hyvässä vauhdissa jo nytten nimittäin olen saanut "vanhat kamat pois nurkista" -projektin oikein hyvälle alulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti