28. heinäkuuta 2018

Salkkukatsaus 7/2018

Jotenkin vieläkin tulee kylmät väreet ajatuksesta, että minulla oikeasti on sijoitussalkku. En kestä. Tuntuu niin hyvältä. Vaikka pienistä summista puhutaankin niin olen oikealla tiellä. JOSKUS minulla on suurempia summia ja saan nauttia tämän päivän päätöksistä, toivottavasti.

Vaikka kuinka toivoisin, että minulla olisi nyt laittaa 500-1000€ rahaa säästöön kuussa niin ei ole. Olen tehnyt pientä sijoitussuunnitelmaani tässä niillä pienillä hiluilla jotka ovat käytettävissäni. Summa on niin pieni (50-90€) kuussa, että sillä ei paljoa osakekauppoja tehdä, mutta säästöä edes pikkuisen. Onhan tuo parempi alku kuin ei mitään.

Olen päättänyt hajauttaa salkkuani pelkästä Nordnetin Superrahasto Suomesta. Lisäksi myöskin myin kryptovaluuttatililläni olleet Bitcoinit (sijoitin Heinäkuun alussa 50€ ja nostin lopussa 56.38 joten ei ollut huono hetken hairahdus) ja nostin rahat ja sijoitin ne eteenpäin Nordnettiin. Ajattelin että haluan nyt keskittyä ensin näihin rahastohommiin ja mietin sitten myöhemmin onko ajatusta/ideaa kryptovaluutan piiriin lähteä pienellä rahalla mukaan.

Elikä, seuraavanlainen hajautus on nyt mielessä Nordnetin salkkuuni (joka siis on ainoa salkkuni tällä hetkellä):
50€ (50%) kuukausisäästämisellä ETF-rahastoon
30€ (30%) Nordnet Superrahasto Suomeen
20€ (20%) Nordnet Superrahasto Norjaan

Olen budjetoinut tulevasta kuukausisuunnitelmastani vain 50€ Nordnettiin, mutta tavoitteenani on säästää viikottaisissa kuluissa ja/tai tehdä lisätöitä edes sen yhden vuoron verran kuukaudessa jotta saisin tuon 100€ säästöön jokainen kuukausi vuoden loppuun mennessä. Tiedän jo nyt, että elokuun aikana tämä tavoite tulee toteutumaan (ja ylittymään).

Ajatuksia, mielipiteitä prosenteista ja jakautumisesta?

Aloitin siis Nordnettiin säästämisen tämän kuun alussa. Tavoitteena oli pistää säästöön 50€. Sain kuitenkin pikkuisen enemmän. Tällä hetkellä sijoitussalkkuni tilanne on seuraavanlainen:
70€ sijoitettua rahaa Nordnet Superrahasto Suomessa
56€ sijoitettua rahaa Nordnet Superrahasto Norjassa
Eli yhteensä 126€ sijoitetttua rahaa.

3 kommenttia:

 1. Hyvä siitä se lähtee 🤑kun ekat siirrot tekee sinne niin eikö teekkin mieli vaan saada sinne lisää siirtoja :D Itellä ainakin kävi sellainen 😁 ja sain mun tuhluri veljelle pidettyä 2 tunnin mittaisen luennon säästöistä ja sijoituksista niin avattiin sille nordnet ja sinne nyt ekat 76e siirrettiin. Sillä on ikää nyt 19 vuotta niin saarnasin sille että sulla on mahdollisuus päästä isoihin rahoihin kiinni kun alat sinne laittaa monen vuoden ajan kun oot nuin nuori. Se innostu JES!! Sama kaverin kans sille puhuin ja se innostu ja tili on mut ei vielä yhtään siirtoa. Voi että, voisin puhua vaikka koko ajan kaikillle miten kannattaa säästää ym. musta tulisi varmaan hyvä sijoitusneuvoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, todellakin susta tulis hyvä sijoitusneuvoja! :D

   Siis tää on just niin, kun tän alottaa niin tekis mieli laittaa KAIKKI rahat tuonne vaan (varsinkin kun on näpräillyt korkoa korolle laskuria koko ajan) :D Tähän jää koukkuun, mutta onpa parempi koukku kun tuhlaaminen!

   Poista
  2. Nojoo se laskuri kyllä on aika 👌🏻😄 juu mulla oli tarkoitus että jätän ainakin 15tuhatta tilille hätävaraksi mut ei tosiaan jääny siihen... 😄 vähän jos hurahti..😏

   Poista