15. heinäkuuta 2018

Tavoitteita alkuun

Tämä loppuvuosi on viimeinen opiskelijalukukauteni. Tulot ovat surkeat ja hirveästi menoja. Tämän lisäksi muutama ulkomaanmatkakin varattu ja niihin tulee menemään rahaa.

Koska hirveä säästöinto nyt ahdistaa koska kulutusta on enemmän kuin laki sallisi niin jotain pitää suunnitella.  Jotenkin aina raha-asiat on tähän asti sutvaantunut ilman minkäänlaista suunnitelmallisuutta. Mutta nyt on mielenkiintoista nähdä että miten paljon rahaa jää vuoden loppuun mennessä käteen.

Minulla on tulossa 3 ulkomaanmatkaa tämän vuoden puolella ja yksi ensi vuoden alussa. Niihin olisi tarkoitus säästää rahaa sen lisäksi että saan maksettua pois luottokorttivelat, osamaksut sekä saan sijoitettua tietyn summan rahaa nordnettiin kuukausittain. Katsotaan siis:


Tavoitteet loppuvuodelle 2018 (1.8.2018-31.12.2018)
- Luottokorttivelat ja osamaksut pois 1472,57€
- Nordnettiin 50€/kk eli 250€.
- Matkaan numero1  hotelli+käyttöraha 450€
- Matkaan numero2  käyttöraha 200€
- Matkaan numero3  käyttöraha+hotelli 150€
- Ensi vuoden matkaan 1000€.

Yhteensä: 3522,57€ 


Tämä tarkoittaa siis sitä, etten millään voi saada rahoja kasaan jos en saa ekstratuloja myymällä vanhoja tavaroita tai tekemällä opiskelujen ohella lisäduunia. Lisäduunin tekemistä vaikeuttaa se, että olen koko syksyn palkattomassa työharjoittelussa 40h/vko. Onneksi tässä on kuitenkin vielä tulossa heinäkuun kesätyön palkka+lomarahat kuukausittaisten opintotukien ja lainan lisäksi.

15 kommenttia:

 1. Miksi nuin paljon matkoja? Ensin velat pois sit vasta reissuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se niinkin. Mutta elämässäni on ollut valitettavan paljon asioita jotka ovat saaneet heräämään siihen että huomisen jälkeen ei ole välttämättä aamua. Tämän takia haluan tehdä niin paljon kuin pystyn "kun vielä voin". En myöskään halua että säästäminen vie tältä kokonaan mahdollisuuden. Mutta uskoisin että sijoittamisen ja säästämisen aloittaminen kyllä vähentää näitä reissuja automaagisesti.

   Poista
 2. Mä olen 24v ja mulla on jo varallisuutta 300 000e �� eka ulkomaanmatka tänävuonna

  VastaaPoista
 3. Jokos on kiinteät kuukausittaiset menot kartoitettu ja budjetti tehty? Aika monta reissua kyllä tulossa, mutta jos kulut ei suunnitelluista karkaa niin sitten ei hätää, onhan se aina kiva kun on jotain mitä odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on paperille hahmoteltu :) Lisää budjeteista tulee kuun lopussa viimeistään.

   Poista
 4. Matkusteli avartaa kyllä, vaan voi olla että kun koukutut budetointiin ja varallisuuden kasvattamiseen niin niiden määrä vähenee automaattisesti. Kiva blogi, häätyy seurailla. :)

  VastaaPoista
 5. Odottelen kanssa innolla budjettiesitystä!

  VastaaPoista
 6. Jään seurailemaan sun blogia, mulla kanssa tämän hetken taakkana kunnonkokoinen opintolaina. Budjettia odottelen minäkin, ne on aina kiinnostavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista "opintolainakaima" :) Tutustunpa sinunkin blogiisi!

   Poista
 7. Minäkin matkustelin nuorena paljon. Se oli siinä 20-23-ikävuoden välillä kovinta se reissaaminen. Matkustin tosin euroopassa ja pohjoismaissa, mutta kuitenkin.
  Matkustelu tyssäsi parisuhteen myötä ja muiden haaveiden ja tavoitteiden täyttäessä elämän. Tänäpäivänä olen erittäin onnellinen niistä reissuvuosista ja opiskelusta ulkomailla, sillä voin helposti sanoa olevani pärjäävää sorttia ihmisenä.
  Pärjään yksin ja yhdessä ja se on jotain, joka kantaa elämässä.

  Eli ei muuta kuin matkaan vaan siinä määrin mitä talous antaa varaa matkustaa. :)


  VastaaPoista
 8. Itse suorastaan asuin ulkomailla nuorempana. Alotin sijoittamisen paljon myöhemmin, tosin vain mielenkiinnosta. Omaisuutta voi kerätä pienelläkin summalla, ja nauttia elämästä samalla. Ei elämän tarvitse olla pelkkää säästämistä. Aina löytyy niitä vaareja, jotka sanovat: Kyllä minä säästin itseni kuoliaaksi ja kävin sitten lopulta nakkikioskilla naapuripitäjässä matkalla, oli huisaa.

  Elämästä kannattaa tehdä omankaltaisensa ja nauttia siitä. Tietenkin jos nauttii säästämisestä yli kaiken, niin sitten tietenkin kannattaa säästää.

  VastaaPoista