29. huhtikuuta 2019

KP 14 ja normaalia tummempi ovulaatiotesti

Tein tänä aamuna ovulaatiotestin ja sain tummemman viivan siihen kuin aikaisemmin näinä päivinä. Olin todella yllättynyt. Toisaalta en koska olen oirehtinut aivan ovuloivan naisen tapaan tässä nyt pari päivää. On tullut limavuotoa, ollut itkuherkkyyttä ja haluja.

1. inseminaatiokierrossa oli ovulaatio kp 17-18.
2. inseminaatiokierrossa oli ovulaatio kp 20.

Näin en oikein ollut varautunut että se voisi tulla aiemmin. Mulla on nnyt ultra varattu kp 17 joten toivotaan ettei se nyt tuota ennen tule kun vappukin on välissä ja klinikka kiinni. Ei se tosiaan vielä positiivinen ollut joten saisi huomisen vielä pysyäkin negatiivisena. Vappupäivänä voi olla positiivinen niin inssi ehdittäisiin tekee vielä torstaina. Testi saa olla positiivinen siis keskiviikkona tai torstaina mielellään jotta torstaina tai perjantaina voitaisiin tehdä inssi.

Pelkäsin jo että jos tulee edellisen kierron perusteella vasta kp 20 niin se on juurikin sitten  sunnuntai, että nyt ei kyllä millään ilveellä mennä enää viikonlopun yli ovulaation kanssa. No toivo heräsi että nyt se tulisikin jo ennen viikonloppua! Kunhan ei paukahda positiiviseksi vielä huomenna.

Tästä se taas alkaa nämä piinalliset päivät ja sen jälkeen sitäkin piinallisemmat viikot. Toivon vaan itselleni enemmän kärsivivällisyyttä ja lempeyttä itseäni kohtaan.

8 kommenttia:

 1. Kovasti toivon, että kaikki menee ajallisesti nappiin! Ootko muuten harkinnut lääkkeellistä kiertoa vai missä kohtaa sellaiset tulee kuvioihin? Mietin, että pystytäänkö ne ajoittamaan siten, ettei osu viikonlopuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovulaation induktiohoito on hormonaalisesti aika raskas ja esimerkiksi riski hyperstimulaatioon on. Lisäksi kun kasvatan ilman lisähormoneja hyvänkokoisia follikkeleja niin se on tässä vaiheessa turhaa. Sitten toki jos IVF:ään mennään niin sitten se on tarpeellista että saadaan mahd. monta follikkelia.

   Viime kierrossa minulla oli jo luteaalivaiheen tukena Terolut ja se tietenkin myös vähän määrää tätä kiertoa koska luteaaliajan pituutta voi säädellä sillä pidemmäksi. Mutta ovulaation ajankohta taitaa olla kuitenkin aika lailla luonnon päätettävissä. Toki se voidaan esimierkiksi torstaina irrottaa jos siellä hyvänkokoinen follikkeli on. Menisin varmaan jo keskiviikkona ultraan varsinkin nyt kun on näin kivan tummunut ovulaatiotesti, mutta vappupäivä..

   Poista
 2. Jännää! Toivottavasti ajoitukset menee nappiin!
  Luulisi, että jos nyt jo suht vahva viiva ovistestissä, niin torstaina voisi harkita sitten jo irrotuspiikin laittamista.
  Jos itse saa tuotettua hyvän johtifollin, niin eipä niistä clomeista tai letroista taida olla paljon apua. Sinun tapauksessa niiden lääkkeiden avulla saattaisi saada aikaistettua ovulaatiota muutaman päivän. Voisithan vaikka kysäistä lääkäriltä, mitä mieltä hän olisi jos kokeilisi yhden kierron vaikka letro+irrtotuspiikki+terolut yhdistelmää. Vaikka tietysti toivon, ettei uutta kiertoa tule ja tästä kävisi tärppi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinpä =) Hyvä johtofolli löytyi ja periaatteessa juuri letroista silloin ei välttis ole kauhean iso hyöty, ainoastaan se saattaa aikaistaa ovulaatiota. Mutta nyt sitten letrot on kaapissa ja ensikierrossa niitä kokeillaan. Nyt tosin ovulaationi jo aikaistui itsestään muutaman päivän :D

   Poista
 3. Julkisella puolella inseminaatioon yhdistetään lähes aina ovulaatioinduktio. Perusteena on, että tällöin ovulaatio on parempi. Toki ovulaatioinduktiohoito vaatii ainakin alkuun enemmän ultrakäyntejä ja monisikiöraskausriski on suurempi. Kannattaa kuitenkin jutella lääkärin kanssa tästäkin vaihtoehdosta.

  Tsemppiä hoitoihin. Pettymyksiä voi vieläkin tulla kun raskaustodennäköisyys inseminaatiossa (kuten tavallisessa luomuyrityksessäkin) per kierto on vain 15%.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkisella puolella hoidoissa olevilla onkin aina jokin lääketieteellinen syy ja mahdollisesti ovulaatiossa ongelmia. Vielä mulla ei ole todettu sen kanssa mitään ongelmia ja ovulaatioinduktiossa on kuitenkin riskinsä myös muuten kuin monisikiöraskauksien osalta.

   Tätä kuitenkin kokeillaan nyt ensikiertoon jos sinne joudutaan.

   Poista
  2. Hei! Hyvin monella julkisen puolen hoidossa olevalla pariskunnalla ei ole löytynyt mitään syytä lapsettomuuteen. Letrozol tai Clomifen aloitetaan lähes kaikille inseminaatioon tuleville, vaikka oma ovulaatio tapahtuisi normaalisti. Tämän on todettu parantavan ovulaatiota.

   Poista
  3. Juu tarkoitin lähinnä sitä että on todettu olevan ongelmia raskautumisessa, on sitten syitä tai ilman syytä :)

   Poista