6. toukokuuta 2019

Arjen isku kasvoille - puolipiinaviikkojen päivitys (dpo 5/6)

Tänään joko 5 tai 6 päivää ovulaatiosta eli dpo 5 tai 6. Inseminaatiosta 6 päivää.

Voihan väsymys. Nyt on pitkä työputki meneillään ja myös pitkiä päivä (jopa 14,5h). Olo on aivan puhki. Juuri tulin töistä. Onneksi huomenna iltavuoroon että saa vähän nukkua aamulla.

Nyt en todellakaan osaa erottaa johtuuko tämä kaatava väsymys pregnylistä/teroluteista vai vaan kovasti työputkesta. Pelottaa tosin että kova työputki vaikuttaa siihen etten raskaudu. Toisaalta en kyllä ole ehtinyt stressaamaan koko raskautumista. Ehkäpä sekin on hyvä asia, mene ja tiedä.

Tosiaan nyt olen syönyt lauantaista asti Terolutia taas ja jälleen alkaa olemaan rinnat erittäin kipeät ja arat. Pregnyl aloitti sen aristelun mutta Terolut on vain voimistanut tuntemuksia. Tällä hetkellä melkein jo kosketusarat. Lisäksi on ollut päänsärkyä nyt muutamaan otteeseen mitä aikaisemmin ei vielä tässä vaiheessa kiertoa ole ollut mutta se taas voi johtua väsymyksestä ja esimerkiksi siitä etten ole juonut varmaankaan työpäivien aikana tarpeeksi vettä.

Olisi kiva ehtiä tekemään kotonakin asioita, kuten vaikka nyt ihan vain pestä pyykkiä, mutta ei. Seuraavat vapaat vasta loppuviikosta ja silloinkin lähden sitten viettelemään äitienpäivää vanhempieni luokse.

Tässä vähän jännittää että mitenhän tuon testauksen kanssa. En tiedä uskallanko ottaa raskaustestejä mukaan vanhempien luokse mutta toisaalta haluaisin kokea sen jännityksen ilon testaamisesta eikävain huomata että menkat alkaa. No täytyy pohtia asiaa. Olen siellä kuitenkin dpo 10/11 - dpo 13/14 joten siinä välillä minulla kyllä varmasti alkaa menkat. Melkein tuntuu teiniltä joka salaa haluaisi tehdä raskaustestin vanhemmiltaan :D

8 kommenttia:

 1. Hei, tsemppiä piinapäiviin!

  Minkä verran ja millaisia tutkimuksia sinulle tehtiin ennen hoitoja?

  Itselläni tilanne että 4 lasta jo on (lähes aikuisia ja nuorimmatkin koululaisia) ja puolisolla todettiin ettei ole siittiöitä ollenkaan.

  Mietimme luovutettuja siittiöitä; itse olen 38v ja mies 40. Olemme sinut sen asian kanssa että lapsi ei olisi miehen biologinen, olemme olleet pienelle vauvalle ja hänen sisarukselleen sijaisvanhempia mutta heidän biovanhempien elämä lähti hyvään suuntaan ja "jouduimme" luopumaan lapsista. En halua kokea sitä enää... se oli lopulta järkyttävän raskasta.

  Minkä hintaiseksi inseminaation lääkkeet on tulleet per kerta? Ovulaation bongaan ihan säännöllisesti ja tasaisesti joka kierrossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos paljon :)

   Minulle ei tehty mitään erikoisia tutkimuksia ennen inseminaatioita. Ikäni takia ei katsottu AMH arvoa tai tehty aukiolotutkimusta koska minulla ei ole myöskään ollut raskauksia, gynekologisia tulehduksia, seksitauteja tms. Lisäksi ultraäänen perusteella kohtu ja munasarjat vaikuttivat normaalilta, munasarjat ehkä hieman polykystisiltä.

   Minulta otettiin vain hiv, hepatiitti yms. näytteet ja tosiaan tuo ultra. Tiedän että tapana on yleensä jos on yhtään mitään epäilyä (ja joillakin klinikoilla otetaan rutiinisti kaikilta) niin tuo munanjohdinten aukiolotutkimus, amh arvo ja sitten koko kierron labrat eli millaiset progesteroni, lh yms hormonitasot on kierron eri vaiheissa.

   Inseminaation lääkkeet on edulliset. Ovulaatiota varmistamaan käytetty Pregnylpiikki on 12€ ja Terolut loppukiertoon on 15€ paketti. Jos vielä alussa käyttää esimerkiksi Letroja niin nekin lienee edulliset, itse sain klinikalta yhdeksi kierroksi levyn niitä kun pienet paketit ovat apteekeista ja tukusta loppu.

   Poista
  2. Kiitos!
   Täällä yksityinen ilmoitti inseminaatio luovutetuilla siittiöillä 3000€ lääkkeineen. Pöyristyttävä hinta kun 300km päässä kaikkine alkututkimuksineen eka iui olisi n. 1500€ ja siitä eteenpäin n. 1000€/krt.

   Ivf sitten noin 6000 jolloin kokeiltaisiin kaivella siittiöitä kiveksistä. Enpä tiedä... vauvakuume vain on ottanut todellakin vallan!

   Poista
  3. 3000€ inseminaatiosta on aivan järkyttävä hinta. Minullakin eka kierros 1500€ paikkeilla ja reilu 1000€ ollut nää seuraavat. Oon eritellytkin hinnat johonkin aikaisempaan postaukseen..

   Poista
 2. Niin ne päivät kuluu! Mä kyllä hätähousuna ottaisin testit mukaan. :D

  VastaaPoista
 3. Ai että mä niin toivoisin, että sä plussaisit tässä kierrossa ♥ Pidän taas sulle peukkuja!

  VastaaPoista