4. toukokuuta 2019

Matkustaminen ja sen merkitys

Viimeisen vuoden aikana on tullut reissattua oikein olan takaa. Kävin Pekingissä, Krakovassa, Roomassa, Riikassa pariin otteeseen, Lontoossa, Tallinnassa ja New Yorkissa. Hetki sitten kuin sain tietää lyhyen kesälomani ajankohdan niin aloin pohtimaan että olisipa kiva lähteä jonnekin reissuun. Huomasin kuitenkin että a) minulla ei ole todellakaan rahaa lähteä nyt yhtään minnekään ja b) ei minua oikeastaan huvitakaan. Häh?

Mietin että johtuukohan se siitä että ei oikein fiilistä lähteä niin siitä että nyt ei todellakaan ole ylimääräistä rahaa pistää matkusteluun. Joku matkusteluakin tärkeämpi asia on nyt mielenpäällä. Niin sen täytyy olla. Tää on minulle kuitenkin niin epänormaalia sillä olen reissanut viimeiset vuodet aika urakalla. Olenko korvannut sillä jotain? Mitä matkustaminen on minulle merkinnyt?

Matkustaminen on merkinnyt uusia kokemuksia, aikaa rakkaiden ihmisten kanssa ja jotain muuta kuin sitä ainaista arkea. Innostun yleensäkin asiosta hyvin kokonaisvaltaisesti sitten kuin jostakin innostun. Nyt tämän innostumisen tarpeen täyttää jokin muu asia: lapsen hankinta. Voihan se toki olla että jos rahaa olisi mielinmäärin niin voisin lähteäkin jonnekin reissuun.

Jos lähtisin nyt jonnekin reissuun niin lähtisin ihan varmasti yksin. Minulla oli jo viime vuonna tavoite että lähtisin jonnekin yksin reissuun mutta aina sitten loppujen lopuksi suostuin ottamaan kaverin matkaan. Toisaalta ehkä haluaisinkin vielä lähteä tekemään jonkun reissun ihan yksin ennen kuin lapsi tulee. Semmoinen "sinkkuelämän päätösmatka" tai "oman itsen matka". Ehkä minä tähän reissuun tänä vuonna kerään rahat vielä ja lähden. Tai voihan se olla että minulla on aikaa vielä hyvinkin paljon reissata yksin...

Haluaisinkin kuulla nyt kokemuksia, että jos olet käynyt yksin reissussa niin mitä kohdetta suosittelet ja suositteletko yleensäkin ottaen käydä yksin reissussa?

5 kommenttia:

 1. En ole itse reissannut yksin, mutta yksi ystäväni matkustaa todella paljon yksin. Vain harvoin hän huolii miestään mukaan.

  Ystäväni nauttii niistä matkoista, käy nähtävyyksissä, museoissa, tapahtumissa, konserteissa yms. Ja hän on matkustanut aasiaa ja afrikkaa lukuunottamatta vähän kaikkialla, lähinnä kuitenkin erilaissa kaupunkikohteissa, sellaisia 3-7 päivän matkoja.

  Ja häneltä jos kysyisi, niin hän suosittelisi ehdottomasti matkustamaan yksin. Ja jos tulee tylsää, aina voi laittaa whatsapp-viestiä jollekin ystävälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Uskon että se antaisi paljon se yksin matkustaminen.

   Poista
 2. Reissaan melkein aina yksin kun minulla ei ole sellaisia kavereita, jotka haluaisivat matkustaa (tai heillä löytyy muuta matkaseuraa minun sijasta). Kaupunkimatkat tai opastetut aktiivilomat ovat parhaita. Esimerkkinä vaikka Lontoo, kielen puolesta helppo toimia, paljon nähtävää/aktiviteetteja, hyvä julkinen liikenne, turvallisen tuntuinen paikka naiselle. Lontoossa tykkään erityisesti hengailla Greenwitchin alueella, paljon museoita, viheraluetta ja kiva foodmarket tori, josta voi ostaa päivän eväät. Ja kello viiden teelle voi hyvin mennä yksi, pyytää vain puolikkaan annoksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Lontoo on ihana paikka, olen käynyt siellä neljästi joten alkaa kulmat jo olee tutut. Greenwich on ihanaa aluetta!

   Poista
 3. Nuorempana sinkkuna matkustin yleensä yksin. Yleensä vietin puolet lomasta Pariisissa ja toisen puolen kiersin Ranskaa muuten. Atlantin rannikko lähellä Espanjan rajaa oli silloin mielenkiintoinen; erilainen eikä liikaa turistimassoja sesongin ulkopuolella.

  VastaaPoista