2. toukokuuta 2019

Vappuaaton 3. inseminaatio

Kyllähän se meni niin kuin aikaisemmassa postauksessa epäilin, viiva tummeni niin paljon että positiivinen se oli jo maanantai iltana (kp 14). Vuoden olen tikuttanut ovulaatioitani, aikaisemmin siitäkin muutaman kerran, mutta KOSKAAN ei ole ovulaatio tullut näin aikaisin. Tein sitten aikaisin vappuaattoaamuna (KP 15) vielä uuden testin ja kyllä se oli kirkuvan positiivinen. Soitin sitten heti klinikalle, kun en edes tiennyt ovatko vielä auki aattona, tiesin että vappupäivänä ovat varmasti kiinni.

Onneksi lääkärilleni oli aikoja ja pääsinkin heti aamulla ultraan. Lääkärikin oli todella yllättynyt että johan pidät meitä jännityksessä nyt kun ekaksi inssi tehtiin kp 17, sitten kp 20 ja nytkö kp 15? No ultrailtiin siinä ja kohdun limakalvon paksuus oli erinomainen ja se oli kolmilehtinen. Tässä vaiheessa lääkäri sanoikin että nyt on pakko olla kyllä myös hyvä follikkeli ja sieltähän se melkein 23 mm follikkeli löytyikin sitten! No varattiin iltapäivälle inseminaatioaika ja taas varuilta, omasta toiveesta, tyrkättiin Pregnyl. Loppukiertoon sain Terolutit tukemaan. Tämän satsin siittiöt olivat vielä paremmat kuin aikaisemmat joten nyt vain kaikki peukut pystyyn!

Lääkäri sanoi että hienosti kyllä ovuloin ja hyvä munasolu kypsyy, olen vain mysteeri että vaihtelen tätä ovuloimispäivää näin suurella haitarilla että koskaan ei voi oikein suunnitella etukäteen :D Ja  Nyt kypsyi kyllä niin paljon nopeammin kuin mulla yleensä! Mahdollisesti voi olla viime loppukierron Terolutin ansiota, se kuulema joskus parantaa seuraavaakin kiertoa. Eli ei nyt pitäisi olla minulla alkukierron ongelmia ainakaan.

Koska nyt on jo tehty 3. inseminaatio niin seuraavalla kierroksella kokeillaan vielä niin että otan kuitenkin lääkkeellisen tuen alkukiertoon ja tehdään siis koko kierros lääkkeellisesti. Tämä nyt sitten suunniteltiin että on viimeinen inseminaatio ja sitten pohditaan tarkemmin miten jatketaan. IVF hoitoja väläyteltiin. Toivon ettei niihin jouduta.

Mutta katsotaan ja keskitytään nyt tähän kiertoon ensin, joka ei ole vielä menetetty. Jotenkin vaan tuntuu että kun kaksi ei ole onnistunut niin ei onnistu tämäkään. Mutta aina on mahdollisuus. Nyt vain hyviä viboja ja kärsivällisyyttä ja voimia piinaviikoille.

8 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että inssi ehdittiin tehdä! Toivottavasti siellä nyt tärppäisi :)

  VastaaPoista
 2. Meditointia, luonnossa liikkumista ja kaikkea muuta stressitasoja alentavaa nyt rutkasti. Pidetään sormet ristissä, että lykästäisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! =) Kiitos tsempeistä! pilates toimii hyvänä meditaationa.

   Poista
 3. Paljon tsemppiä piinapäiviin! :)

  VastaaPoista
 4. Tsempit piinapäiviin! Onko sulla aina ollut tosi epäsäännöllinen kierto vai onko oviksen paikka alkanut vaihdella vasta hoitojen aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun lopetin e-pillerit endometrioosin hoitoon 2017 loppuvuonna niin silloin alkoi epäsäännöllinen kierto. Ennen pillereitä minulla oli melkein tunnilleen tarkka kierto. Pillereiden ajan tiputteli päivittäin. Ja kun lopetin ne 9kk jälkeen kun vuoto ketutti niin sen jälkeen on ollut kierto kaikkea 38-24 päivän välillä nyt kuitenkin tasaantuen 29-31 päivän välille.

   Poista