19. kesäkuuta 2019

Ovulaatio km jälkeen - miten hoidot jatkuu?

Noniin. Nyt on edelleen keskenmenokierto menossa ja tänään on keskenmenovuodon alusta laskettuna kiertopäivä 23. Voi olla että aloin laskemaan kiertoa pikkusen liian aikaisin koska ekat pari päivää oli enemmänkin tuhrua ja tiputtelua kun kunnon vuotoa mutta alan nyt kuitenkin. Jotenkin helpompaa ajatella niin kun alkaa arvioimaan kunnon vuodon määrää.

Vuotoni kesti noin 12 päivää, jonka jälkeen sitten ei ole vuotanut tai sattunut. Olenkin odotellut ovulaatiota kuin kuuta nousevaa. Tänään oli semmoiset fiilikset että nyt se on lähellä ja testi näyttikin sitten positiivista! Olen niin onnellinen että ovuloin tässäkin kierrossa vaikka tähän ei inseminaatiota tehdäkään, mutta kroppa ainakin alkaa taas toimimaan.

Jatkon suunnitelmat oli seuraavanlaiset:
- Jos bongaan ovulaation niin syön nyt Teroluttia loppukierrosta vaikka inseminaatiota ei tehdäkään. Toivon, että tämä parantaa seuraavaa kiertoani (kuten ilmeisesti teki aikaisemmin)
- Seuraavan kierron alusta kp 2-6 syödään Letrozolia
- Kp 10-12 follikkeliultra ja sen tuloksen (ja ovulaatiotestin) mukaan päätetään sitten inseminaation ajankohta!

Eli tarkoitus olisi että ensi kierrosta voidaan tehdä jo seuraava (4.!) inseminaatio. Lääkäri oli sitä mieltä että kun nyt kerran raskauduin niin ihan hyvin voidaan tehdä vielä pari inseminaatiota. Jotenkin vierastan tuota IVF-hoitoa, sen raskaan hormonihoidon ja esimerkiksi hyperstimulaatioriskin takia, mutta voi olla että siihen tullaan vielä päätymään jokatapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti