18. heinäkuuta 2019

Jättikokoinen munarakkula ja 4. inseminaatio

Noniin. Tänään saan taas vihdoin laskea "day past ovulation" eli tänään on DPO 1. Toissapäivänä minulla oli kp 11 ja follikkeliultra, jossa katsottiin vastetta Letrozolille. Letrozol yleensä siis kasvattaa parempia munarakkuloita ja nopeammin kuin oma keho. Samaisena aamuna tuli jo semmoista ovulaatiomaista limaa ja olinkin aika varma että lähellä se jo on.

Ultrassa selvisi että kohdun limakalvon paksuus on oikein bueno, melkein 9mm ja toisesta munasarjasta löytyikin melkein 23mm kokoinen follikkeli. Päätimme silloin tiistaina, että pistetään nyt irrotuspiikki (Pregnyl) ja keskiviikkona tehdään inseminaatio.

Tiistai illan mulla oli jäätävä jomotus alavatsassa ja selässä ja olin ihan varma että ovulaatio tapahtui jo kun keskiviikkona menin inseminaatioon. Kurkattiin vielä ultralla ja onneksi siellä se follikkeli edelleen killui melkein 27mm isona ja kohdun limakalvo oli hienosti yli 9mm. Ai että!
Tehtiin inseminaatio.

On niin kauhunsekaiset ja onnelliset tunteet. Ihanaa kun kroppa on nyt vihdoin toipunut keskenmenosta näin hienosti, ovulaatio toimii ja kaikki ok. Mut toisaalta jännittää ihan sikana kummatkin vaihtoehdot kahden viikon päästä. Pelottaa että en tule raskaaksi taaskaan ja sitten todennäköisesti siirrytään ivf:ään. Pelottaa myös toisaalta että tulen raskaaksi ja menee kesken.

Nyt vaan koetan tässä tämän kaksi viikkoa tehdä ja ajatella kaikkea muuta (tosi helppoa hei) ja nauttia vielä kesäisistä päivistä työn ohella. Sitten otetaan vastaan se mitä on tullakseen.

1 kommentti:

  1. Jännää!! Lähtökohdat ovat nyt kyllä ihan täydelliset!
    Paljon tsemppiä piinapäiviin:)

    VastaaPoista