7. heinäkuuta 2019

Kuukausihaasteraportti - viikko 1

Noniin totuuden hetki. Ajattelin ensin etten kehtaa edes kirjoittaa, mutta pakkohan se on. Kuukausihaasteita oli siis kaksi, joista toinen oli älä osta mitään ja toinen oli herkuton heinäkuu.
No voin kertoa että kumpikaan ei ole toteutunut tällä viikolla. Ensi viikolla parempi yritys.

Haaste 1 Herkuton heinäkuu:
- En ole syönyt karkkia, suklaata, sipsiä tms. herkkua
-  tuli käytyä kerran mäkkärissä ja syötyä yksi jätski.
- Sokerilimua en ole juonut, mutta sokeritonta kyllä
- Pari hiilarilattea myöskin

Haaste 2 Älä osta mitään:
- Tuli käytyä pakohuoneessa, joka maksoi 25€
- Synttärisankarille lahja 25€
- Kirja 13€
- Ostin vauvalle vaatteita, koska oli 70% alennus ja maksoin niistä 20€

Eli joo. Ei mennyt niin kuin strömsössä. Mutta synttäreistä en voinut kieltäytyä (enkä halunnut). Selityksiähän nämä ovat mutta ei se mitään. Katsotaan ensi viikolla uudestaan ja toivotaan parempaa tulosta! 

4 kommenttia:

 1. Itse olen aina herkkulakoissa yms. jättänyt laskuista pois kaikki synttärit yms. Koska enemmän koen itselläni "haitaksi" sen, että ostan herkkuja kotiin.
  Sama ostamisten suhteen, en halua jättäytyä pois (ainakaan kaikista) kavereiden kanssa yhteisistä tekemisistä, mutta ennemmin rajoitan omaa rahan käyttöäni ostosten yms. suhteen.

  Ehkä voisit nyt noiden vauvanvaatteiden sijaan laittaa ne rahat säästöön. Alennuksia on melkeinpä läpi vuoden ja kun vauva on tulossa, voi helpommin ostaa oikean vuodenajan vaatteita oiaken kokoisina.

  Odotan nyt vauvaa lokakuulle ja loppujen lopuksi olen hyvin vähän ostanut mitään alennusmyynneistä, koska lähes kaikki vaatteet ovat kesävaatteita. Enkä todellakaan osaa sanoa tuleeko lapsi äitiinsä vai isäänsä, eli minkä kokoiset vaatteet sille mahtuu ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en mäkään halua jättäytyä niistä harvoista kaverien kanssa sovituista menoista pois =)

   Poista
 2. Itse laitan aikamoisen osuuden omista tuloistani nykyään uusin sijoituksiin, joten olen viettäny jonkin aikaa montakin kuukautta ilman että ns, olen ostanut mitään .... paitsi osakkeita, joita en katso ostoiksi, vaan sijoituksiksi. On yllättävää, miten vähän materiaa ihminen lopulta tarvitsee elämäänsä. On kuitenkin vaikea uskoa, että kukaan pystyy viettämään kuukautta ostamatta mitään, koska ruokaa tarvitsee jokainen. Tietenkin jos sattuu olemaan ruokavarasto kaapissa tai on viljelijä, joka voi hakea ravintonsa viljelykseltä, niin ruokaakin ilman voi olla. Tosin viljelijä tarvitsee viljelysten hoitoon yhtä sun toista.

  En siis usko sellaiseen tavoitteeseen kuin 'älä osta mitään.' Sillä älä osta mitään sisältää myös ruuat. Mutta jos oikeasti et ole ostanut ruokaa mutta synttärilahjan, niin sitten nostan kyllä vähän hattua. Hyvä saavutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta löytyy kyllä selitys aikaisemmasta postauksesta mitä "älä osta mitään" sisältää. Luonnollisesti en laske siihen ruokaa ja välttämättömiä tarvikkeita. :)

   Poista