24. heinäkuuta 2019

Luottokorttien vertailua ja luottokortin kulut

Tässä kun olen pyrkinyt pois luottokorttikierteestä niin olen yrittäin tutkailla sitä mikä luottokortti sitten hädän hetkellä on paras vaihtoehto ja mikä huonoin. Täytyy myöntää etten suinkaan kovin hyvin vertaillut kortteja silloin kun niitä hankin. Minulla itseasiassa on kolme eri luottokorttia. On monia syitä miksi olen päätynyt juuri näihin kortteihin. Kolme on oikeastaan vähän liikaa, en käytä onneksi kuin yhtä tällä hetkellä.

Aikaisemmin hankin kaksi luottokorttia kun reissasin enemmän ihan vain turvallisuutta tuomaan. Valitsin Mastercardin ja Visan, jos jompi kumpi ei vaikka toimisi jossain. Sitten kolmas tuli vähän niin kuin ohessa oman pankkini debit-korttiin. Ajattelin että ei se mitään jos siinä on myös credit ominaisuus koska se ei tuo minulle mitään lisäkustannuksia jos en sitä käytä (enkä ole käyttänyt).

Omista luottokorteistani vain yksi on vuosimaksullinen. Ja sitä olen nyt käyttänyt. Kortti on Nordean Finnair mastercard. Vuosimaksu on melko iso, muistaakseni 70€. Se on ehkä hieman yli kipukynnyksen.

Luin Sortter nimisen sivuston artikkelin luottokorttien kulujen eroista ja kyllä tosiaan eri korteissa on kovin suuria eroja. Artikkelissa kerrotaan myös kivasti mitä tarkoittaa mikäkin korko, esimerkiksi marginaali- ja viitekorko. Ja mitä yleensäkin luottokorttia pitävälle ihmiselle tulee maksettavaksi luottokortilla tehtyjen ostosten lisäksi. Erittäin kattava postaus aiheesta.

Luottokorttien vertailusta löytyy myös kattava taulukko, joka on vuoden alussa päivitetty.  Voit katsoa taulukon täältä. Taulukko osoittaa, että S-Pankki tarjoaa Suomen edullisinta luottokorttia. Molemmissa S-Pankin luotollisissa korteissa on matala, 6 prosentin marginaali, eikä kummastakaan kortista makseta lainkaan kuukausi- tai vuosimaksua. Itse yritin hakea S-pankin luottokorttia, mutta minulle ei sitä jostakin syystä ole myönnetty. Siksikö koska olen ollut K-ryhmällä töissä? No ei varmaankaan, mutta olisi kiinnostanut niin kovin matalien kulujen takia.Yksi luottokorteistani on on OP:n, koska se on pääasiallinen pankkini ja sain sen ns. kylkiäisenä debitkorttiin. Se näyttäisi pitävän listan häntäpäätä eli olevan yksi kalleimmista luottokorteista ainakin tuon "todellinen vuosikorko" taulukon mukaan. Olen pettynyt! No onneksi sitä ei ole tullut käytettyäkään.

Mielenkiintoista on myös se, että kaikki muut pankit paitsi Handelsbanken sitovat viitekorkonsa 3 kk:n Euriborkorkoon. Handelsbanken sitoo luoton koron omaan Handelsbanken Prime-korkoon, jolloin he ovat yksipuolisesti määritelleet luoton korko-osuuden sekä marginaalin.

Summa summarum: Eihän se luottokortin käyttäminen fiksua ole, mutta jos on pakko käyttää niin hyvä vertailla mikä olisi sinulle sopivin ratkaisu. Itse käytän tuota kuukausimaksullista korttia siksi, että kerään sillä lisää Finnair plus pisteitäni. Kohta minulle on Amerikan tai Aasian lennot kasassa. Kivaa on se, että nykyään kortilla saa 2 finnair plus pistettä käytettyä euroa kohden kuin aikaisemmin sai vain yhden. En nyt siltikään ole ihan varma onko tuota kuukausimaksua järkevää maksaa. Tosin ystäväni on käyttänyt myös luottokorttiani silloin tällöin ja maksaa puolet tuosta kuukausimaksusta joten ehkä se hieman lieventää asiaa.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Sortterin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Itselläni on Bank Norwegianin pankkikortti joka on maksuton kunhan maksaa käytetyn luoton kerran kuussa pois ennen kuin korko alkaa juoksemaan. Jokaisesta ostoksesta saa myös bonusta jota voi käyttää Norwegian Airin lentoihin. Lentopisteiden kerääminen 70 euron vuosimaksulla ei kuulosta äkkiseltään kovin järkevältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaikki on minullakin maksuttomia kunhan maksaa käytetyn luoton ennen kuin korko alkaa juoksemaan paitsi tuo Finnair.

   Ei se ehkä olekaan järkevää mutta vielä olen toiminut näin kovin epäjärkevästi :D Ehkä vielä joskus lopetan kortin...

   Poista
 2. Minulla on nyt Nordean Stockmann- MasterCard ja S-pankin Visa. Molemmat ovat maksuttomia, kun maksut hoitaa kokonaan eräpäivänä. Se on aina onnistunut, koska en ole ostanut tulojani enempää kuukaudessa.
  Minulla on vielä tili Aktiassa, mutta korttia en ole ottanut, koska se maksaa 2 e/kk. Havahduin siihen, että Aktiassa käyttötili maksaa 2,50 /kk ja nettipankki 2 e/kk eli 54e/vuosi. Järjestelen nyt Aktiassa olevia pankkiasioitani muualle, missä niistä ei tarvitse maksaa.
  Tsemppiä raha- ja muiden asioiden hoitoon. Blogiasi on mielenkiintoista seurata t Marsana

  VastaaPoista