10. heinäkuuta 2019

Mihin katosivat menkkakivut?

Olen koko ikäni kärsinyt aivan jumalattomista menkkakivuista. Gynekologit ovat kokeilleet kaikenlaisia erilaisia kipulääkkeitä Buranan ja Panadolin rinnalle kuten Litalgin, Miranax, Ketorin, Panacod, Tramal jne... Mistään ei ole koskaan ollut apua. Litalginista olen saanut pahan leukosytopenian joten se ei sovi minulle laisinkaan. Kipujen syyksi on arvuuteltu endometrioosia.

Endometrioosille tyypillisesti kipuni ovat helpottaneet aina e-pillereitä syödessäni. Minulle ei oikein ole kuitenkaan löytynyt hyvää e-pillerimerkkiä. Viimeisimpien e-pillerien aloittamisen jälkeen kivut kyllä katosi mutta tiputteli 8kk putkeen. Voisinkin itseasiassa joskus kirjoittaa postauksen e-pillereistä.

Minulle tyypillistä on maata suihkussa ensimmäisenä ja toisena kunnon vuotopäivänä monta tuntia kun mikään lääke ei auta. Suihkukaan ei auta, mutta tekee olosta kestettävän. Välillä en kykene töihin enkä minnekään. Keskenmenokipu oli samaa luokkaa mutta vain supistusmaista. Menkoissa se on jatkuvaa jomotusta. Loppupäivät menee sitten Buranan ja Panadolin maksimimäärillä niin että pystyn toimimaan. Tyypillistä on myös että kivut alkavat pari kolme päivää ennen vuotoa.

Tässä kierrossa kuitenkin kävi niin ettei tullut päivääkään jolloin en olisi pärjännyt. Sattui kyllä joo mutta Burana vei kivun tehokkaasti pois. Olen syönyt vain Buranaa, pääaasiassa 600mg x 3, mutta joskus jopa 12h tauoilla. Jotkut sanovat että menkkakivut helpottaa synnytyksen jälkeen. No minulla oli kyllä raskaus mutta ei se kauaa kestänyt. Tämä kierto oli kuitenkin huomattavasti helpompi kuin aikaisemmat kivuiltaan. Ihan uskomatonta! Olen päivitellyt tätä nyt pari päivää. Lisäksi vuoto kesti pari päivää vähemmän. Ihanaa! Toivottavasti niitä infernaalisia kipuja ei tule enää ikinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti