21. syyskuuta 2019

Akupunktio ja kiinalainen hoito IVF-hoidon tukena

En ole koskaan käynyt akupunktiossa enkä koskaan ajatellut haluavani käydä.
Lapsettomuus tekee kuitenkin ihmeellisiä asioita. Sitä alkaa kokeilemaan kaikenlaista. Kuten inositolia ja Q10, vehnänalkioöljyä ja sairaanpahan makusta maca-jauhetta. Niistä ehkä lisää myöhemmin.

Googlettelin kun tein viimeeksi negatiivisen raskaustestin Helsingissä olevia akupunktiopaikkoja. Tuntui että kaikki on ihan älyttömän kalliita, miten mulla ois hoitojen lisäksi varaa maksaa alle tunnin piikityksestä 70-90€? No ajattelin että humpuukista maksetaan niin en mä ehkä ala maksamaan noin paljoa. Sitten löysin erään akupunktiolääkärin, jota kehuttiin monessakin eri lähteessä. Yulan Niun. Olin lukenut paljon hyviä kokemuksia hänestä. Menin hänen nettisivuilleen ja huomasin ilokseni, että itseasiassa lapsettomuushoidot ovat hänen erikoisalaansa. Ja mitä, 2h hoito maksaa 55€! Just niin sopiva että laitoin hänelle sähköpostia. Pohdin, että osaakohan hän suomea. Ja mitä vielä! Pian tuli ihana vastaus täydelisellä suomenkielellä. Varasin ajan. Ajattelin, että no, ei siitä ainakaan haittaa ole.

Eikä tosiaan ole ollut! Ja tämä ei muuten ole mikään yhteistyöpostaus vaan haluan jakaa kokemukseni ihan muuten vain. Hoito tosiaan kestää 2 tuntia ja siihen ei kuulu pelkästään akupunktiota. Hoitoon mennessä Yulan laittaa akupunktioneulat ja saat jäädä niiden kanssa tunniksi. "Nuku ole hyvä", hän sanoo ja lähtee hoitamaan muita asiakkaita. Noin tunnin jälkeen pidetään "pissatauko". Sitten käännytään vatsalleen ja hän käy hieroen läpi koko kehon. Tämän jälkeen saa lämmintä öljyä selkään ja sitten alkaa se paras osuus: kuivakuppaus! Eli kupilla pieni alipaine selkään ja vedellään fileitä irti toisistaan! TUNTUU MAAILMAN PARHAIMMALTA. Anteeksi caps lock mutta kun tuntuu. Niin ja myös guashaan pääsee tutustumaan, rakastan sitäkin. Tämän jälkeen vielä pistellään alaselkä (kuulunee tähän lapsettomuushoitoon) ja tämä on yleensä hoidon tuskallisin osuus, mutta lyhyt. Sitten hän levittää viilentävää voidetta (tiikeribalsamia??) koko keholle ja se tekee mielettömän hyvän olon. Tuntuu kuin verenkierto oikein lähtee kohisten liikkeelle! Ja ehkä siihen juuri tämä hoito perustuukin. Raskautumisen ja hedelmöittymisen kannalta hyvä verenkierto lantion seudulla on yksi tärkeämmistä asioista. Miten muutenkaan istukka saa pumpattua happea ja hyviä ravinteita alkiolle ja myöhemmin sikiölle?

Pelkäsin akupunktioneuola, ihan turhaan. Niiden laittaminen ei satu, jotkut kohdat nipistää. Joissakin kohdissa tuntuu kuumotusta. Mutta ei se kipeää tee. Hoidon jälkeen saa mukillisen ihanan lämmintä teetä. Mulla on aina ihan huimaava olo, ehkä johtuu verenkierron muutoksesta. Mutta kun lähden sieltä niiin mielettömän kevyt ja rentoutunut olo.

En tiedä, onko tästäkään oikeasti apua asiaan mutta kyllä olen sieltä silti hyvää oloa saanut. Tärkeintä on lapsettomuushoidoissa mennä ensimmäistä kertaa samana päivänä kuin kuukautiset alkaa. Sitten seuraava käynti oli viikko tästä. Ja nyt tuleva käynti olisi pitäny olla päivää ennen alkionsiirtoa, mutta koska minulla alkionsiirto osui maanantaille ja Niun klinikka oli kiinni sunnuntaina niin kävin jo lauantaina iltapäivällä.

4 kommenttia:

 1. Hei mahtavaa, että vinkkasit tuon paikan! Kävin itse myös alkuvuodesta akupunktiossa, mutta se oli aikamoinen pettymys, koska hoito kesti 25min-1h ja hinta oli aina sama. Muistaakseni tuota 55 € luokkaa. Hoitoon kuului noin 2 neulaa ja sitten hetki makoilua. Todella erilainen kokemus kuin tuo sinun. Alan vakuuttumaan, että kävin jossain ihan huuhaa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ehdottomasti suosittelen. EI kuulosta hyvältä tuo sinun paikka... Ja no plussahan sieltä tuli =) En tiedä oliko akupunktiolla merkitystä mutta..

   Poista
 2. Täällä odotellaan uutisia, ja tässä asiassa blogihiljaisuus saa lukijat toiveikkaiksi ;)

  VastaaPoista