2. lokakuuta 2019

Edelleen raskaaana! 6. raskausviikko

Täällä ollaan edelleen raskaana!
Tänään on 21 dpo ja raskausviikot 5+0 joten nyt alkoi 6. raskausviikko.
Tänään sain digitestiin ensimmäistä kertaa elämässäni "raskaana 3+". Se oli hieno hetki! Ja aivan aikataulussa.

Maanantaina kävin verikokeessa mittauttamassa hcg:n uudestaan. Olin niiiiin hermostunut kun odotin verikokeiden tuloksia. Tulos oli kuitenkin 1191 joka oli erinomainen niin edelliseen arvooni verrattuna kuin yleisestikin raskausviikkoihin sopien. Olin niin ihmeissäni ja onnellinen! Olenko todella edelleen raskaana?

Verikokeiden mukaan ei voisi paremmalta näyttää että tämä olisi normaali raskaus. Lääkäri haluaa kuitenkin jo perjantaina tarkistaa raskauden sijainnin. Vielä näillä viikoilla ei ruskuaispussia enempää yleensä näy, mutta näkyy ainakin se että onko sellaista kehittynyt ja onko raskaus kohdussa, joka on tietysti tärkein asia. Se vielä jännittää vaikka olenkin lukenut paljon siitä että kohdun ulkoisessa raskaudessa yleensä hcg nousee hitaasti, mutta voi nousta normaalistikin. Kohdun ulkoiseen raskauteen liittyviä kipuja ei ole ollut, mutta toki vuoto on yksi oire.

Vuoto on nyt kuitenkin toistaiseksi loppunut ja ollut melkein nyt viikon jo poissa. Toivotaan että se siis oli vain jotain harmitonta vuotoa. Aika kovasti jännittää edelleen että voiko tästä oikeasti tulla yhtään mitään. Voiko minulle tulla vauva? Mutta koetetaan edetä päivä kerrallaan. Muuta ei just nyt voi. Onneksi on nyt tulossa paljon ultraääniä joilla kontrolloidaan raskauden etenmistä.

Neuvola-aikaa en ole vielä uskaltanut varata enkä varmaan varaakaan ennen kuin sydänäänet löytyvät kohdusta.  Jännät viikot edessä!

13 kommenttia:

 1. Tosi upeeta! Vähän jo jännitin, kun ei maanantaisesta verikokeesta tullut mitään tekstiä, mut mahtavaa kuulla et kaikki olikin hyvin niiltä osin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Työt sotkee arkea ja bloggausta niin ei aina ehdi heti kirjoittelemaan! Mutta tuu ihmeessä seuraa instagramissa: yksinlapseton

   Poista
 2. Voi kuinka ihanaa!! Tuhannesti onnea! <3 Ne vuodot on ihan hyvin voinut olla harmittomia hormoonilääkkeisiin liittyviä vuotoja. Tai toisillahan tulee ns. "valekuukautisetkin" raskauden alussa.
  Ei tosiaan luulis, että hcg nousee noin nopeasti, jos olisi kohdun ulkopuolinen. Pidän peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin. Ja sitten kun sieltä se sydämensyke löytyy, niin keskenmenon riski pienenee jo tosi pieneen. Ihania uutisia!!!

  VastaaPoista
 3. Tuli muuten vielä mieleen, kun minulla oli sillon ihan alussa tuhruvuotoa, niin lääkäri nosti heti keltarauhashormoonilääkkeen määrää. Mulla oli silloin 3x200mg muistaakseni ja kun se vuoto ilmeni, niin heti piti ottaa 4x200mg, vaikka veren progesteroni olikin hyvällä tasolla.
  Tsekattiinko sulta hcg:n yhteydessä progesteroni verestä? Jos se on alhainen, niin sekin voi aiheuttaa vuotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla menee jo aikalailla maksimit keltarauhashormonia. Nostettiin määrät tähän kiertoon. Käytän suun kautta otettavaa Teroluttia. Voihan se toki olla että jotain hormoneissa on ollut. Progesteronin määrää ei ole mitattu.

   Poista
  2. Progestonin määräkään ei aina kerro kaikkea. Mulla oli rv 7+ 38 ja viitearvon alin on 35 ja silti raskaus etenee, nyt rv 34+5. Stressasin sitäkim hirveästi mutta sillon lääkäri lohdutteli että ihmiset vaan ovat niin erilaisia etttä toisilla riittää pienetkim arvot.

   Poista
 4. Voi että paljon onnea ja tarrasukkia! Googletin raskausaiheisia blogeja ja tämä pisti heti silmään otsikon takia. Itselläni rv 5+3. Jään varmasti seuraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tarrasukkia ja onnea myös sinne <3 Meillähän on melkein samat viikot! yhden päivän jäljessä tulen sinua :D

   Ihanaa kun jäit seuraamaan!

   Poista
 5. Paljon onnea, nyt kuulostaa kyllä hyvältä <3 Toivotaan että pieni on kunnon sisupussi, ja ymmärtää pitää tiukasti kiinni!

  VastaaPoista