8. marraskuuta 2019

11. raskausviikkoTäällä mennään jo kaksinumeroisissa luvuissa! Eli keskiviikkona lähti käyntiin 11. raskausviikko. Ihan uskomatonta edelleen, että olen päässyt näin pitkälle. Olen niin kiitollinen. Jos tässä nyt miettii niin 30 viikkoa laskettuun aikaan ei kuulosta ollenkaan enää pitkältä ajalta! Raskaudesta on siis takana yksi neljäsosa eli 25%. Vau! Hyvä minä ja hyvä pieni vauva.

Keskiviikkona kävin vielä tarkistusultrassa viime viikkoisen vuodon takia. Siellä näkyi huikean hienosti kasvanut sikiö (kyllä nyt puhutaan jo sikiöstä!) ja oli pituudeltaan melkein 33 mm. Vastasi hyvin viikkojaan. Näin ensimmäistä kertaa kuinka hän LIIKKUI! Hänellä oli kova jumppa menossa. Näin kädet ja jalat. Hän näytti jo aivan pieneltä vauvalta! Itkuhan siinä tuli kuten arvata saattaa. Syke löi hyvää vauhtia, 160bpm. Ultrassa ei ollut enää merkkejä vuodoista kohdunkaulakanavassa kuten aikaisemmassa ultrassa. Kanava oli täyspitkä ja suljettu.

Minkälaisia oireita on nyt ollut?
- Pahoinvointi on alkanut helpottamaan, kuvottaa vielä aika ajoin mutta semmoista "nyt oksennan" fiilistä ei ole enää tullut
- Väsymystä on taas enemmän kuin viime viikolla. Olen TODELLA väsynyt
- Runsasta valkovuotoa ja myös kirkasta limavuotoa (limavuodosta kysäisin lääkäriltä ja on kuulema myös ihan normaalia, jotenkin pelkäsin että se liittyisi siihen että kohdunkaula olisi alkanut kypsymään)
- Kahvi alkaa maistumaan vähän paremmin, mutta närästää kyllä aika lailla edelleen
- Edelleenkään ei oikein tee mieli terveellistä ruokaa, voisin elää hampurilaisilla!
- Himoitsen enemmän suolaista kuin makeaa. Hillosipulit, oliivit ja suolakurkut on best!
- Viimeiset päivät on ollut kipuja alaselässä, paineentunnetta hävyn ja nivusten luona ja pientä alavatsajomotusta sekä repivää kipua. Todennäköisesti liittyy kohdun kasvuun.
- Tunteet on pinnassa aikaisempaa enemmän. Itken koko ajan ja kaikelle.
- Kaipaan enemmän ihmisiä ympärilleni kuin aikaisemmin.
- Turvotusta on, mutta paino ei ole noussut ollenkaan 10 viikon aikana, päinvastoin hieman laskussa

Jos haluatte kurkata ultrakuviani niin käykää katsomassa instagramistani nimimerkillä: yksinlapseton 

2 kommenttia:

  1. Hei. Luin blogisi kertarysäyksellä, ja olen kovin onnellinen puolestasi, että sinua onnistu. Toivottavasti kaikki menee loppuun asti hyvin ja saat pienoisen syliin ��

    VastaaPoista