5. marraskuuta 2019

Neuvolan ensikäynti


Tänään oli ensikäynti neuvolassa. Viikkoja on jo kertynyt 9+6 eli huomenna vaihtuu viikko! Ihan uskomattoman jännittävää. Jännitin jotenkin tosi paljon tätä ensikäyntiä koska olen hieman ylipainoinen enkä jaksa mitään saarnaa siitä. No onneksi sellaista ei tullutkaan. Ja minulla on muuten tämän alkuraskauden aikana noin kilon verran pudonnutkin paino, eli onneksi ei ole noussut. Jännitin myös kovasti millainen terveydenhoitaja minulle sattuu ja harmikseni jotenkin hän oli aika totinen ja piti kovin etäisyyttä. Ehkä hänellä oli vain huono päivä tai sitten jotain muuta.

Olin jo kertonut netissä esitietolomakettani täyttäessä raskauden olevan IVF alkuinen ja että olen itsellinen odottaja. Näihin ei puututtu sen enempää. Ainoastaan hän kyseli tottakai tukiverkostoja, joita pariskunniltakin kysellään. Lisäksi hän kysyi halukkuuttani osallistua jos yksinodottaville järjestetään jotain vertaistukiryhmiä, että haluanko osallistua. No miksipä ei. Päätin että käyn ainakin katsomassa kaiken mahdollisen mitä tarjotaan. Lisäksi sain yhteystiedot fysioterapeutille, josta voin päästä odottavien fysioterapiakäynnille sekä yhteystiedot hammashoitolaan mistä voi varata aikaa itselle hammastarkastukseen ja johonkin neuvontakäyntiin odottaville äideille. Tää neuvontakäynti ilmeisesti liittyy enemmänkin tulevan lapsen suun hoitoon kuin omaan.

Käytiin läpi siis ihan perusjuttuja: sairaudet, allergiat, suvun sairaudet, paino ja pituus, verenpaine. Verenpainetta ei millään meinattu saada mitattua kun kone näytti vaan erroria! Sain paperilla raskausajan ruokavalion ja liikuntaohjeita.

Lisäksi kirjoiteltiin lähete niskaturvotus-ultraan ja parin päivän sisällä mun pitäis saada tunnukset joilla pääsee ultra-aikaa varaamaan. Toivottavasti se tulis nopeasti. Sitten sain lähetteet labraan verikokeisiin. Otetaan ainakin veriryhmä, infektionäytteet ja seulanäytteet ja sitten virtsasta bakteeriviljely ja kemiallinen seula. Lisäksi mä joudun käymään jo rv 12-16 sokerirasituksessa joten siihenkin sain jo lähetteen ja pääsin varaamaan aikaa. Se on kolmen viikon päästä.  Ja mitähän muuta... siinäpä varmaan kaikki tärkeimmät tältä käynniltä. Seuraava neuvola-aika on joulukuun alussa.

1 kommentti:

  1. Siitä se odotus lähtee nyt käyntiin :) Tai ainakin itsellä oli se fiilis, että neuvolakäyntien alkaessa odotuksesta tuli enemmän totta.

    Itse kävin kahdesti sokerirasituksessa lähinnä pco-diagnoosin takia. Myöskään painonnoususta tai putoamisesta ei kannata ottaa turhaa stressiä, tekee vaan parhaansa ja muistaa välillä ottaa vähän rennomminkin.

    Itse olen ihan lähiaikoina saanut esikoiseni ja jos raskaus oli kaiken uuden opettelua, niin nyt se on sitä taas.

    VastaaPoista