7. maaliskuuta 2020

Raskauden viimeinen kolmannes! Raskauspäivitys rv 28

kuva: pixabay 

 
En voi uskoa, että kirjoitan blogiini tällaisen tekstin. Minä olen päässyt viimeiselle kolmannekselle raskauden kanssa. Raskausviikkoja on kohta kasassa 28. Kohtu alkaa kasvamaan nyt oikein hyvää vauhtia, kun vauva alkaa vetämään kasvuspurttia. Tällä hetkellä vauva painaa reilun kilon eli nyt ollaan jo kilon paremmalla puolella! Muutenkin viikot alkamaan olemaan melko turvalliset sen suhteen, että vauva päättäisi lähteä syntymään. Jokainen päivä tuo hurjasti lisää selviytymismahdollisuuksia. 30 viikon rajapyykki häämöttää mielessä jo.

Olen monena päivänä (jälleen kerran) vain pysähtynyt silittelemään vatsaani ja ihmetellyt, että siitä pienestä 5 päivän ikäisestä alkiosta todella on kasvanut yli kilon painoinen pieni sikiö. Se on vaan käsittämätöntä mistä elämä syntyy. Raskaus on ollut jännittävä ja pelottava, ennen raskautta pitkät lapsettomuushoidot, keskenmeno, jatkuva jännittäminen ja pettymys, ivf,  kivulias punktio, kivulias toipumisaika siitä, verenvuodot alkuraskaudessa, jatkuva pelko keskenmenosta. Ja tässä sitä ollaan! En voi olla onnellisempi.

Tällä hetkellä kaikki on hyvin. Vauva kasvaa kuten pitää, kohdunsuu on suljettuna ennenaikaisista supistuksista huolimatta, vointi on kolotuksia ja supistuksia lukuunottamatta melko hyvä. Erityisesti psyykkinen vointini pelkojen suhteen on parantanut ja uskallan jo aika pitkälti luottaa siihen, että tulen saamaan vauvan syliin.

Toki nyt kun on alkanut tuntemaan liikkeitä aika säännöllisesti niin huolena on se, että tuleeko niitä tarpeeksi ja ettei vauva kuole kohtuun. Eli pelot muuttuu raskauden edetessä mikä on tottakai luonnollista. Yhden kerran olen käynyt nyt käyrilläkin kun en liikkeitä tuntenut koko päivänä.  Etuseinäistukka pitää jännitystä yllä loppuun saakka.

Vauva oli ultrassa perätilassa. Toivotaan että hän sieltä kääntyy ja jää raivotarjontaan. En vielä tiedä haluanko synnyttää vauvaa alakautta, jos hän perätilaan jäisi ja perätilasynnytys olisi muuten mahdollista. Synnytyssuunnitelmista ja -toiveista on tulossa myöhemmin postausta. Muuten sektio ei todellakaan ole toiveideni alkupäässä.

Muut oireet tällä hetkellä. Kyllähän se niin on, että väsyttää. Energiaa ei ole samalla tavalla kuin ennen raskautta. Työnteko tekee tiukkaa kun on niin fyysinen työ. Kohtu alkaa pikkuhiljaa painamaan ylävatsaa ja keuhkoja. On huvittavaa esimerkiksi töissä kun puhuminen samaan aikaan on jo melko hengästyttävää puuhaa. Kahvi närästää ja tekee kuvottavan olon, muuten pahoinvointi pääasiassa on taas hellittännyt. Jalat alkaa turpoamaan jos on pitkään istumassa tai liikkeellä. Paino on pysynyt melko hyvin kurissa, se on noussut n. 2kg koko raskauden aikana. Tästä olen mielissäni, koska ylipainoa kuitenkin on sen verran ettei painon paljoa tarvitsisi nousta.

Yks jännä oire on ja se on semmoinen tietynlainen itseensä ja kotiin käpertyminen ja pesiytyminen. Kaipaa paljon omaa aikaa, omaa rauhaa ja jotenkin semmoista suhteen luomista vauvan kanssa. Kodin laittaminen ja pesänrakennusvietti on kovassa vauhdissa. Jatkossa tulossa myös postaussarja vauvan hankinnoista ja kodin valmistelusta vauvaa varten sekä vauvan huoneen esittely. Pysykää siis kuulolla!

2 kommenttia:

  1. Haaveilit jossain vaiheessa lääkikseen hakemisesta 2020. Aiotko yrittää tänä vuonna tai myöhemmin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se haave ei nyt mahdu tähän vuoteen. Ehkä sitten joskus :)

      Poista