27. maaliskuuta 2020

Raskauspäivitys rv 30 - raskausdiabetes ja yksinäinen loppuraskaus

Olen nyt toista viikkoa töistä sairaslomalla ja todennäköisesti sairaslomani tulee jatkumaan äitiysloman alkuun asti. Lisäksi Suomessa vallitsevan poikkeustilan vuoksi tulen tosiaankin siis olemaan varmaan seuraavat 10 viikkoa kotona yksin. Tää pari viikkoa on mennyt ihan siedettävästi mutta pikku hiljaa alkaa tuntumaan ajatus siitä että olisi ainakin seuraavat pari kuukautta yksin kotona raskauden loppuvaiheessa kaikkine ajatuksineen niin tuntuu melkoiselta. Uudenmaan rajojen sulkeminen estää myös perheeni kanssa tapaamiset. Lähimmät ystäväni ovat joko töissä (terveydenhuollossa), karanteenissa tai sairaana ja muutenkin turhia tapaamisia pitää nyt yrittää välttää.

Koetan kovasti miettiä mitä kaikkea voin tehdä sen eteen ettei yksinäisyys ala ahdistamaan liikaa. Tavoitteena on käydä päivittäin pienellä happihypyllä, pitää kiinni säännöllisisti ruokailuajoista ja tehdä jotain muutakin kun loikoa sängyssä päivät pitkät, koska siloin se aika vasta tuntuukin pitkältä. Päivä kerrallaanhan se on vain mentävä, ei siinä muukaan auta. Onneksi on myös sosiaalinen media, tämä blogi ja ystävät puhelin päässä. Kaikilla tosin on myös oma elämänsä, joten en viitsi koko ajan vaivata ystäviänikään puheluilla ja viesteillä. Kaikilla on tällä hetkellä ymmärrettävästi aika rankkaa.

No mitä raskauteen kuuluu? Alkuviikosta minulla oli käynti neuvolassa raskausdiabeteksen takia. Eli te jotka ootte seuranneet minua instagramissa tiedättekin jo (kannattaa muuten seurata, koska päivitän sitä ajantasaisesti päivittäin: yksinlapseton), että toisessa sokerirasituksessa sain raskausdiabetesdiagnoosin. Ensimmäisen tunnin arvo oli patologinen ja siitä napsahti tietysti myös diagnoosi. Sain ohjauksen ruokavalioon ja mittausvälineet kotiin. Voisinkin kirjoittaa siitä sitten ihan oman postauksen ja kertoa vähän miten sokerit pysyvät tasapainossa kunhan olen ensin päässyt mittailn makuun. Tässä "karanteenissa" on se huono puoli, että liikuntaa saa vähän ja ruokaa tekisi mieli syödä jatkuvasti, ja sitä epäterveellistä erityisesti. Oli muuten jännittävää, että neuvolassa kun otettiin testiksi yksi arvo 3h ruokailun jälkeen niin sokerit olivat niinkin matalat kuin 3,6! Melkein hypoglykeeminen arvo. Eli odotan oikeastaan ihan mielenkiinnolla millaisia arvoja kotiseurannassa tuleekaan.

Ennenaikaiset supistukset rauhoittuvat kyllä kivasti levossa mutta heti kun vähän enemmän huhkii niin supistelu ja jomottelut tulevat. Siksi en koe olevani työkykyinen. Lisäksi ennen sairaslomaa en saanut nukuttua kuin pari tuntia yössä, nyt saan nukuttua parilla heräämisellä koko yön. Samoin päänsärky on poissa ja panadolia ei tarvitse napsia joka päivä. Maanantaina lääkäriin ja toivon että nyt vihdoin saan sairasloman äitiysloman alkuun saakka niin ei tarvitse koko ajan asiasta stressata.

Vatsa kasvaa hyvää vauhtia, mutta paino on onneksi pysynyt kivasti kurissa. Painonnousu on nyt tähän mennessä n. 2,8 kg ja toivon että saisin nyt ruokavaliolla pidettyä loppuraskaudenkin ajan sen ja sokerit kurissa. Sain neuvolassakin kehuja tuosta painonnousun vähyydestä kun ylipainoa kuitenkin on jo valmiiksi. Sitä stressasin paljon (ja stressaan toki edelleen) mutta ainakin tällä hetkellä suunta on hyvä.

Potkuja ja muljuntaa tuntuu nyt enemmän kuin aikaisemmin. Nyt huomaa hyvin miten vauva reagoi kun syö niin hetki siitä alkaa kunnon jumppa. En yhtään tällä hetkellä osaa sanoa onko vauva missä tarjonnassa. Kaksi viikkoa sitten vielä oli perätilassa ja sekin vähän jännittää, että meinaako hän kääntyä nyt ollenkaan vai ei ja mitä tapahtuu sen suhteen. Joskus tuntuu enemmän liikettä ylhäällä ja joskus alhaalla.. Veikkaan kuitenkin että hän on perätilassa edelleen koska joku todella kova möykky tuntuu vasemmalla rintalastan alla ja epäilen sen olevan hänen pikku pää. Mutta vielä on onneksi aikaa kääntyä.

Ainiin ja pitää ihan vielä tähänkin laittaa, että ensimmäiset tipat jotain maidontapaista asiaa tuli tällä viikolla heti kun 30+0 pärähti täyteen. Seuraavana päivänä jo sen verran että sängyssä huomasin paidan olevan märkänä. :D aika jännittävää!

Koetan tehdä nyt viimeisen 10 viikon aikana viikottain raskauspäivityksen niin tulee itsellekin tekemistä ja toisaalta jää sitten historiaan tämäkin eristysaika :D Miten siellä elämä rullaa?

3 kommenttia:

 1. Toivotaan että vaavi tajuaisi kääntyä! Oma muksu ei suostunut kääntymään vaikka häntä erikseen yritettiin sairaalassa vatsan päältä kääntää (melko epämiellyttävän tuntuista btw), vaan hän jästipäänä pysyi loppuun saakka täydellisessä perätilassa. Siitä syystä hän sitten syntyikin sektiolla, koska kokoakin oli 4300g (itselläni oli myös radi).

  Tsemppiä loppurutistukseen ja tylsyyden torjumiseen <3

  VastaaPoista
 2. Älä vielä murehdi lapsen asennosta. Minulla lapsi oli poikkitilassa vielä viikkoa ennen laskettua-aikaa. Radin takia ei yliaikaiseksi haluttu päästää ja siksi suunniteltu sektio tarjonnan takia. Sektion neuvonta käynnillä vielä ultra ja kappas lapsi kääntynyt raivotarjontaan! Siintä muutaman päivän päästä aloiteltiin käynnistämään. Iso poika syntyi 40+4 viikolla ja nyt 2 viikon ikäinen tuhisee kainalossa. ❤
  Onnea ja pitkää pinnaa loppuraskauteen!

  VastaaPoista
 3. Hi all I am 36 i was diagnosed with PCOS/insulin resistance, me and my husband have been trying for more than 12years so we went to the obgyn and he put me on metformin 500mg 1x a day progesterone, Clomid 50 mg first month no ovulation 2nd month he upped the dosage on clomid to 100 that didn't make me ovulate either i am not on my last day of progesterone and will be taking clomid 150mg i am also taking dexamethasone and pregnitude to help me ovulate. my next step was the injections and looking into them they are very costly and steel no positive result then i saw on the internet how people uses herbal herbs from Dr James herbal made medicine to get pregnant and cures all kinds of diseases so i gave a try and here 2017 i got pregnant and got a baby girl and i decided to try again and i contacted Dr James again earlier this year and I'm now 5weeks pregnant thanks  DR James.. if you are in my situation and you are suffering from such diseases like dont go and wast your money on drugs and injections  Alzheimer’s disease,Bechet’s disease,Crohn’s disease,Parkinson's disease,Schizophrenia,Lung Cancer,Breast Cancer,Colo-Rectal Cancer,Blood Cancer,Prostate Cancer,siva.Fatal Familial Insomnia Factor V Leiden Mutation ,Epilepsy Dupuytren's disease,Desmoplastic small-round-cell tumor Diabetes ,Coeliac disease,Creutzfeldt–Jakob disease,Cerebral Amyloid Angiopathy, Ataxia,Arthritis,Amyotrophic Lateral Sclerosis,Fibromyalgia,Fluoroquinolone Toxicity
  Syndrome Fibrodysplasia Ossificans ProgresS sclerosis,Seizures,Alzheimer's disease,Adrenocortical carcinoma.Asthma,Allergic diseases.Hiv_ Aids,Herpe ,Copd,Glaucoma., Cataracts,Macular degeneration,Cardiovascular disease,Lung disease.Enlarged prostate,Osteoporosis.Alzheimer's disease,
  Dementia.Lupus.
  ,Cushing’s disease,Heart failure,Multiple Sclerosis,Hypertension,Colo_Rectal Cancer,Lyme Disease,Blood Cancer,Brain Cancer,Breast Cancer,Lung Cancer,Kidney Cancer, HIV, Herpes,Hepatitis B, Liver Inflammatory,Diabetes,Fibroid,(A just reach him ON : drjamesherbalmix@gmail.com And You can call/WhatsApp dr James on +2348152855846 

  VastaaPoista