4. huhtikuuta 2020

Raskauspäivitys rv 31 - koronatesti, sairausloma äitiysloman alkuun saakka

Noniin, nyt ollaan raskaana viikolla 31+3 ja käynnissä on siis raskausviikko 32. Tällä hetkellä tuntuu, että aika vain lentää! En ymmärrä. En uskonut ikinä, että mä tuun kohtaamaan tän fiiliksen kun tuntuu, että raskaus mene liian nopeasti eteenpäin. Tähän asti (tai johonkin rv 30) saakka se on tontunut lähinnä matelevan ja on vaan menty tavoitteesta toiseen ja toivottu parasta.

Nyt jotenkin tuntuu, että joku on vetänyt turbovaihteen päälle ja päivät vain lentää, kotikaranteenista huolimatta. Olen saanut päivät kulumaan jotenkin tosi hyvin ja tällä hetkellä ei edes ahdista yksinolo. Olen alkanut virkkaamaan kaikenlaista ihanaa, kannattaa kurkata mun instagram josta löytyy vähän jo mitä oon virkannut. Tilasin myös kotiin silikoni- ja puuhelmiä, tuttinauhatarvikkeita, helistintarvikkeita ja vaunulelu yms. tarvikkeita joten voin lisäksi puuhailla sellaisiakin! Aivan ihanaa. Lisäks pitäis saada neulottua yks vauvan peitto valmiiksi vielä ennen vauvan syntymää.

Oon ollut viimeisen viikon todella kovassa flunssassa ja työni takia kävin myös koronatesteissä, jotka onneksi osottautuivat negatiiviseksi. Eli joku ihan perus influenssa/flunssa vaan kiusaa. Nyt alkaa pikkuhiljaa helpottamaan ja jaksaa taas kaikenlaista puuhailla. Sain myös nyt viimein äitiyslomaan saakka sairaslomaa näiden supistusten takia. Nyt kun alkaa paranemaan flunssasta niin on ihanaa hengähtää ja ajatella että voi vaan olla kotona siihen asti että pitää lähteä synnyttämään. Ei tarvii stressata enää töihin paluusta tai töistä koronapesässä.

Olen alkanut mittailemaan verensokereita ohjeiden mukaan ja tällä viikolla olen mitannut paastoarvoja neljältä aamulta. Kaikki ovat olleet hyviä välillä 4,5 -4,8 joten ei huolta niiden suhteen. Ensi viikolla olisi sitten tarkoitus tehdä se päiväseuranta. Syöminen on ollut vähän niin ja näin nyt tässä kipeänä joten en ole sen tarkemmin viitsinyt sokereita mittailla. Nyt sitten pikku hiljaa koetetaan saada ruokailurytmi kiinni ja syödä paremmin. Ongelma on suurin siinä että söisin 5 kertaa päivässä. En vaan jotenkin saa syötyä. Ruokahaluni ei nimittäin ole kasvanut kyllä yhtään raskauden myötä. Paino on laskenut muutaman sataa grammaa tässä viikon aikana eli koko raskauden aikana paino on nyt +2,5 kg. Olen siihen oikein tyytyväinen!

Vauvan liikkeet tuntuu yhä selkeämmin koko ajan. Nyt se on lähinnä semmosta kovaa möyrimistä ja istuessa esimerkiksi tuntee sen jo ihan tuolla ylhäällä rintalastan alla. En ole tarvinnut olla liikkeistä huolissani ollenkaan tällä hetkellä ja se on kyllä ihana asia. En nyt osaa sanoa yhtään tällä hetkellä mikä tarjonta vauvalla siellä on.

Tällä hetkellä on oikein hyvä olo. Runsas lepo on katkaissut supistukset, ei oikeastaan sen kummemmin kolota mihinkään. Välillä tuntuu kuin ei olisikaan raskaana. Mieli on melko rauhallinen ja saan puuhailla kotona sitä mikä hyvältä tuntuu ja toivottavasti nyt taas kun paranen niin pääsen aloittelemaan kevyitä kävelylenkkejä ja toivon ettei supistukset taas riehaannu.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! :) Sun postauksia on kiva lukea. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Kiva että joku siellä ainakin lukee :D <3
   Mukavaa viikonloppua myös sinne!

   Poista