7. huhtikuuta 2020

Sairaalakassin sisältö - mitä mukaan synnärilleSynnytys lähestyy! Mitähän sitä ottaisi mukaan synnytykseen ja lapsivuodeosatolle synnytyksen jälkeen? Itselläni on toive kotiutua synnytyksen jälkeen mahdollisimman nopeasti tai ainakin toivoisin, että synnytys menisi niin hyvin, että pääsisin potilashotelliin. Toki tiedän, että niin ei välttämättä tule tapahtumaan, mutta aina saa toivoa. Jos menee potilashotelliin, niin siellä pitää olla omissa vaatteissa sekä itse että vauva. Silloin pitää ottaa hieman enemmän vaatteita mukaan. Jos taas ollaan osastolla niin sitten pienempikin vaatetus riittää. Yleinen sairaalassaoloaika on 1-2 vuorokautta jos kaikki menee hyvin.

Synnytyssairaalasta saa itselle pyjamaa ja vaatetta, siteitä ja verkkopöksyjä, hammasharjaa ja tahnaa pyydettäessä. Mutta ehkä otan oman hammasharjan ja tahnan silti mukaan. Vauvalle sairaalasta saa vaippoja, vanulappuja, navanputsausvälineitä ja oikeastaan kaiken mitä vauva sairaalassa tarvitsee. Lisäksi haluan pitää vauvaa mahdollisimman paljon ihokontaktissa joten vaatteita ei tarvitse niin paljoa silloinkaan vaikka menisi potilashotelliin.

Sairaalakassiin itselle:
- neuvolakortti ja henkilöllisyystodistus, pankkikortti/rahaa pieni määrä
- vaihtovaatteet sekä joku lämmin villapaita
- yöpaita (jos päädytään hotelliin)
- puhtaat alushousut ja sukat
- hygieniatarvikkeet: hammasharja, tahna, deodorantti, shampoo ja hoitoaine, harja, kasvovoide, nännirasva, huulirasva
- sisätossut
- puhelimen laturi ja langattomat kuulokkeet
- kamera ja kameran laturi vaikka voi olla että kuvaan (tai tukihenkilö kuvaa) lähinnä puhelimella
- salmiakkia ja suklaata sekä varmaan lakritsitaateleita
- urheilujuomaa ja samarinia (samarin auttaa kohtua jaksamaan synnytyksessä!)
- juomapullo
(- mahdollisesti aromadiffuusori ja pari aromaattista tuoksuöljyä)

Vauvan sairaalakassiin:
- kotiutumisvaatteet (body, housut, sukat, pipo, tumput)
- pyjama (jos hotelliin)
- ehkä toisetkin vaatteet varalta jos päädytään hotelliin ja tulee vierailijoita ja tapahtuu kakkavahinkoja tms.
- harso(ja)
- turvaistuin? en vielä tiedä pyydänkö tuomaan jotakin turvaistuimen kotiutuessa vai otanko sen jo lähtiessä mukaan sairaalaan. Jos joudun osastolle, on siellä sen verran ahdasta etten viitsisi vielä turvaistuinta sinne ottaa. Mutta sitten taas meneekö vaikeaksi jos sen pyydän tuomaan. Katsotaan. Turvaistuimeen tulee myös Babys only kevytlämpöpussi joten vaatteita ei niin paljo tarvitse.

Hmm, huikkaa puuttuuko listalta jotain oleellista? Nyt kannattaa myös sairaalakassin sisällössä huomioida tämän hetkiset rajoitukset vierailijoissa ja esimerkiksi siinä, että puoliso ei saa olla osastolla. Jotkut sairaalat ovat jopa ohjeistaneet ottamaan turvakaukalon mukaan. Minulla puolisoa ei ole joka tapauksessa osastolla/hotellissa joten varaudun siinä mielessä siihen joka tapauksessa. 

2 kommenttia:

 1. Voin ainakin suositella Naistenklinikan perhepesähotellia, ihan paras paikka. Olimme siellä kaksi yötä vauvan kanssa ja tykkäsin todella paljon. Sai olla omassa rauhassa, sai käydä vieraita (nyt toki ei), syödä omia ruokia ja sen ravintolan ruokia, ja lojua vaan hyvässä sängyssä muutaman päivän :)

  Mieskin viihtyi sen kaksi yötä siellä hyvin, kun oli mukava sänky. Tapaamiset hoitajien kanssakin oli aina sovittu tiettyyn kellonaikaan, joten kukaan ei häirinnyt jos itsellä ei ollut mitään kysyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri Nkl Perhepesestä haaveilen! Ihana kuulla hyviä kokemuksia :) Toivotaan että pääsen!

   Poista