4. toukokuuta 2020

Hyviä säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä podcastejä ja kirjoja


sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Siis onko ketään muuta joka on jäänyt koukkuun podeihin ja äänikirjoihin? Mä tykkäsin joskus aikaisemmin niitä kuunnella, sit ne jäi tietty arjen oravanpyörässä. Nyt koronakaranteenin aikana synnytysaiheisten podcastien lisäksi oon alkanut kuuntelemaan myös talouteen, säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä podcastejä sekä nyt viimeisimpänä kun podcastit alkaa olee kolutut niin äänikirjoja.

Musta on ihan sairaan ihanaa tehdä nyt rauhassa lenkkejä päivittäin kun saan uppoutua samalla jonkun hyvän ja motivoivan kirjan pariin. Podcastit on myös siinä mielessä sopivia, että niitä on niin lyhkäisiä että ehdin kuunnella yhden tai pari sopivasti lenkkini aikana koska ihan kauheen pitkiä lenkkejä en enää pysty tekemään :D Joskus teen kaksi lenkkiä päivässä niin sitten saa vähän enemmän liikuntaa. Äänikirjoja on myös kiva kuunnella illalla sängyssä (tai nyt päivällä kun menee päikkäreille)

Tää kotona olo on kyllä ehdottomasti lisännyt ulkoilun määrää minulla. Toki kaikenmaailman hyötyliikunta jää tekemättä, mutta sitten taas ihan luonnossa ulkoilu on kyllä ehdottomasti lisääntynyt. Ja voi vitsit kattokaa noita valkovuokkoja! Aivan ihania. Oon pari kimppua kerännyt pöydälle ja ihailen niitä. Mutta niihin podcasteihin ja äänikirjoihin. Mä oon ottanut vähän listaa kirjoista ja äänikirjoista joita haluan lukea ja kuunnella. Nyt tällä hetkellä luen Julia Thurenin paljon kehuttua kirjaa Kaikki rahasta: Näin säästin kymppitonnin vuodessa. Tän löytää esim. Nextorysta. Harmillisen vähän äänikirjoja on itseasiassa taloudesta. Muita talousaiheisia kirjoja:
 • Railakas Rahakirja: Näin hoidat taloutesi viisaasti, Saara Henriksson ja Aino Maija Leinonen (e-kirja)
 • Raha Ratkaisee, Jethro Rostedt (e-kirja)
 • Voittamisen anatomia, Aki Hintsa (ei nyt  suoraan rahaan mutta menestymiseen liittyvä e-kirja)
 • Rajattomasti rahaa niukkuudessa, Paavo Järvensivu (e-kirja)
 • Nuukaillen eli kuinka pelastin kukkaroni ja maailman  (e-kirja)
Lisäksi on ollut hauska kuunnella Anni Erkon Ura äidin selviytymisopasta.

Nyt on monissa eri e- ja äänikirjasovelluksissa tarjouksia ja alennuksia ja oon kokeillut nyt muutamia itsekin. Kannattaa kokeilla myös eri alustoja jos haluaa hyödyntää noita ilmaisia kokeilujaksoja. Näiden linkkien kautta kautta saat ilmaista kokeiluaikaa ja kun lopetat tilauksen ennen kokeiluajan loppumista niin et menetä penniäkään!

Podcasteja oon kuunnellut  nyt pääasiassa Spotifysta ja iPhonen omasta "Podcastit" App:sta. Sieltä siis ainakin löytyy nää seuraavat. Siellä on myös paaaaljon muita aiheita kuin nämä, mutta itse nyt oon innostunut näistä. Kannattaa käydä tsekkaa jos et oo vielä kuunnellut seuraavia :
 • Mimmit sijoittaa
 • Syö nuku säästä (ruotsiksi vastaava podcast myös samoilta tekijöiltä)
 • Rahapodi
 • Talouseämä podcastit
 • Taloudellinen mielenrauha
 • Taloustaito
 • inderesPodi
 • Dave Ramsay Podcasts

Oisko sulla suositella mulle jotain kirjallisuutta tai materiaalia esimerkiksi osakesijoittamisesta joka ois ihan "must" ? Huom. Aloittelijalle sopivaa tavaraa!

1 kommentti:

 1. ihanaa että meidän podi on päässyt mukaan listoille :)
  //Ronja

  VastaaPoista