14. toukokuuta 2020

Salmiakki jota saa syödä raskaana, myytti vai totista totta?


Postaus tehty yhteistyössä Namituvan kanssa. Tuotteet on saatu näkyvyyttä vastaan.

Oon siis viikolla 38 ja koko raskauden ajattelin että salmiakki on kielletty herkku. No niinhän se on jos se on perinteistä salmiakkia ja siinä on glykyrritsiiniä. Ennen se on ollut vain rajoitettu sen verenpainetta nostattavan vaikutuksen takia, mutta nyt glykyrritsiini on täysin kiellytty.

On tutkittu, että se on sikiölle haitallinen aine ja voi altistaa mm. lapsen muistissa, oppimisessa, käyttäytymisessä, stressinsäätelyssä ja aivojen toiminnassa tapahtuviin muutoksiin sekä edistävän murrosiän alkamista. Se voi myös altistaa ennenaikaisuudelle.

On hurjaa miten keskustelupalstoilla lukee että "mä ainakin syön salmiakkia tai lakritsia koska tekee mieli, niin mun äitikin söi ja elossa ollaan". Tai "mä söin salmiakkia kanssa ja ihan terve lapsi syntyi". Pitää muistaa että glykyrritsiinin vaikutus voi kantaa pitkälle lapsuuteen ja aikuisuuteen eikä ensiparkaisun yhteydessä tule heti esille että vaikuttiko se vai ei.

Glykyrritsiiniähän löytyy vaikka mistä, mutta eniten tuotteista joissa on käytetty lakritsijuurta. Sitä voi olla lakun ja salmiakin lisäksi myös esim. purukumeissa, joissakin ihan luonnontuotteissa, kastikkeissa jne. Ei ole myöskään mitään turvallisen määrän rajaa joten siksi sitä ei nykyään suositella ollenkaan.

Täytyy myöntää että itsekin on tullut salmiakin himossa syötyä muutamia mustia karkkeja, kunnes löysinkin ihan oikeasti sallitut herkut raskaanaoleville! Nimittäin taivas aukeni kun sain käsiini näitä Namituvan herkkuja. Tää ei ole maksettu mainos siinä mielessä, että mä ihan oikeasti rakastan näitä tuotteita! Ihan mielettömän herkullisia.


Näissä ei ole mitään lakritsijuuriperäistä eikä siis sisällä tippaakaan glykyrritsiiniä. Namitupa on valmistanut jo vuosia näitä "yleiseen käyttöön" ja esim heidän tunnetut rakkaussalmiakit on jopa palkittu muutama vuosi sitten Salmiakki Finlandia - palkinnolla! Nyt viimeaikoina nää on vasta yleistynyt raskaanaolevien keskuudessa kun on saatu tietoa glyrritsiinin vaikutuksesta.
Mun ihan ehdoton lemppari oli nuo pienet ihanat herkulliset cola-salmiakit. Samoin nuo sitruuna-salmiakit, ai että! Täytyy vaan varoa näin raskausdiabeetikkona ettei menis nyt koko pussi kerralla! Parasta näissä on myös se, että ihan oikeasti nää maistuu salmiakille eikä millekään "wannabe salmiakille". Vaan vahvalle salmiakille. Nää on kaikki kovia salmiakkikarkkeja, jos vielä sais lisänä semmosia pehmeitä valikoimaan niin ois maailma täydellinen. No okei, on se näinkin aika täydellinen.n

Et jos et oo vielä testannut niin suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan. Sain teille namituvalta pienen lahjan. Jos tilaat Namituvan verkkokaupasta Raskauspakkauksen (jolla selviät varmasti koko raskausajan salmiakkihimojen läpi, ja kirjoitat kassalla tilauksen kommentit kohtaan "Pohataksi pohjalta" niin saat toimituksen mukana pienen yllärilahjan! Nyt jos koskaan siis kannattaa tilata. Näitä saa myös isommista marketeista joten kipaise mukaan testipakkaus seuraavalla kauppareissulla jos et uskalla koko pakettia vielä tilata, sen jälkeen muuten varmasti tilaat :D

 
Tää oli nyt kovaa markkinointia koko postaus, mutta teen sen täydellä salmiakinhimoisella raskaanaolevan sydämellä. En vaan voi sanoa näistä yhtään mitään huonoa. Nam! Kiitos Namitupa, pelastitte raskaanaolevan elämän. 
Tää

3 kommenttia:

 1. Tarkoitat varmaan glykyrritsiiniä :)

  VastaaPoista
 2. Oi nää on ihania!!! Sain lapsilta lahjaksi ja en oo kyllä parempia syönyt!

  Sellaista kysyisin noista sun hoidoista. Tehtiinkö sulle inseminaatio luovutetuilla siittiöillä? Eli ei välttämättä tarvis ivf?
  Miten siittiöitä oli saatavilla? Mehiläisestä sanoivat että aika huonosti. Tanskalaisia saa tilaamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tehtiin 5 kertaa inseminaatio ja sen jälkeen siirryttiin ivf:ään. Ihan tilanteen mukaan hyvin voi pärjätä ivf:lläkin. Kannattaa lukea mun aiempia postauksia, niissä paljon tietoa hoidoista :)
   Hyvin oli silloin siittiöitä saatavilla Dextrassa mutta toki tilanteet vaihtelee.

   Poista