23. toukokuuta 2020

Vauvahankinnat osa 2 : vauvan vaatteet ja pystyviikkaus lipastoon


Nyt päästään asiaan! Vauvan ihanat pienet vaatteet. Niihin jää niin koukkuun! Niin koukkuun, että niitä on esikoista odottaessa jo niin paljon, ettei varmaankaan ehdi käyttämään kaikkea kun vauva kasvaa niin nopeasti. Voiko joku samaistua tähän asiaan? Pliis joku edes! Jos esittelisin tässä kaikki vaatteet jotka olen tähän mennessä jo hankkinut (niitä on kuitenkin jo kokoon 72/80 saakka) niin tästä tulisi ihan hirveän pitkä postaus.

Päätän siis tällä hetkellä keskittyä enimmäkseen vain kokoon 50/56 eli ihan ensimmäisiin vaatteisiin. Olen aivan ihastunut Newbiehen. Olen oikeastaan ihan jäänyt siihen aivan koukkuun varsinkin sen jälkeen kun sain kuulla, että tyttö on tulossa.  Lisäksi olen tykännyt hankkia Lindexin ja Polarn O pyretin vaatteita.

Tuossa ylhäällä näkyy ihan pienimpiä yövaatteita sekä bodeja. Joitakin lemppareitani. Mainittokoon myös, että tuo mustavalkopilkullinen yökkäri on suomalaista käsityötä, merkkin on HICCA, ostin sen vuosi sitten lapsimessuilta jo odottamaan.Lisäksi olen ihastunut ihan totaalisesti kaikkiin pieniin pipoihin ja tumppuihin. Tuossa ylempänä näkyy ohuita tumppuja, joista nuo värikkäät on tehty käsityönä. Valkoiset ovat sitten ihan kaupasta ostetut. Akuvaiheessa tarvitsee raapisen estoon tumppuja ja toisekseen onhan nuo kivoja myös ihan kesällä hieman viileisiin iltoihin tai kylmempiin päiviiin tai sitten syksyllä kun ei vielä tarvitse paksumpia tumppuja.

Ja sitten noi pipot! Voi, että kuin suloisia. Noista suurin osa on ihan vastasyntyneelle ja ensimmäisille viikoille, ja sitten nuo takana näkyvät Newbien pipot on vähän isommille. Tuo edessä oleva valkoinen Newbien pipo saattaa päätyä kotiinlähtövaatteiksi.
Vaatteet on pystyviikattu Ikean Hemnes lipastoon noihin SKUBB-laatikoihin. Nämä on ilmeisesti tällä hetkellä melko suosittuja ja minäkin innostuin asiasta, että nuo saa noin kovin hyvin järjestykseen ja jotenkin näkyville. Tässä ylimmässä hyllyssä on kaikki 50-56 kokoa olevat vaatteet, tosin pöksyissä on osa ihan 62 saakka koska jotkut 62 kokoa olevat housut vaikuttaa mun mielestä paljon pienemmiltä ja laitoin ne jo esille jotta ei sitten käy niin ettei ehdikään käyttämään. Muutenkin katsoin vähän kokoja niin että jos näytti pieneltä, mutta oli olevinaan isompaa kokoa niin otin jo tähän pienempien vaatteiden kanssa.  Seuraavat koot eli 62 sekä 68 tulee sitten tuohon alempaan laatikkoon, joka ei näy kuvassa. Alimmassa laatikossa on sitten vilttejä, harsoja, pipoja, tumppuja ja kaikenlaista oleellista sekä "lääkekaappi".  Haluaisitteko vielä tarkemman esittelyn lipastosta?

Eli joo, vaatteita on kyllä kertynyt ihan kiitettävästi niin kuin kuvasta voi päätellä. Kokoa 50 yritin ostaa hieman vähemmän ja bodeja taitaa olla n. 6 kpl sekä yökkäreitä hieman vähemmän. Sitten taas 56 on kertynyt yllättävän paljon. Bodyja on melkein 20 ja yökkäreitä melkein 10. No mutta... Ei voi mitään kun hulluus iski niin se iski. Lisäksi on pari mekkoa, yksi jumpsuit. Mietin pitäisikö myös hankkia jokin villatakki... Sellaisia minulla ei ole yhtään vielä. Ja hei sukkia on iso kasa tottakai sekä kaikkea virkattua. Voisin tehdä kaikista virkatuista jutuista ihan oman postauksen. Ja noihin kaiken maailman viltteihinkin oon ihan jäänyt koukkuun. Newbiellä on niin ihania peittoja/vilttejä. Voi, että... Onneksi ne menee hieman pidempään ja voi sitten käyttää vaikka uniriepuina vanhemapana.

3 kommenttia:

 1. Tuli itsekin osteltua aika paljon 56 ja 62 kokoisia vaatteita vauvalle. Kaikkia taisin käyttää, koska otin sen tavan, että otin laatikosta aina puhtaan ja pesin vasta kun kone oli (lähes) täynnä. Muuten olisin pyörittänyt vaan niitä suosikkivaatteita.

  Alussa bodyjä menikin paljon, koska vauva puklaili jonkun verrankin. Eli sinänsä hyvä, että vaatteita riittikin.

  Ja toisaalta, koska itsekin vaihdan joka päivä puhtaat vaatteet, niin vauvallekin laitoin joka aamu puhtaan bodyn. Housuja käytettiinkin sitten useampi päivä jos olivat puhtaat ja itseä sattui huvittamaan.

  Ja tuo pystyviikkaus on vauvan vaatteille tosi kätevää!

  Nyt meillä mennään koossa 68 ja 74, näitä vaatteita on enää sopivasti, mikä on toki hyväkin.

  VastaaPoista
 2. Niin ihanan näköistä! Meillä näytti aika samalta ennen vauvan syntymää. Näkisitpä tilanteen nyt... Pitää ehkä omistaa ihan postaus tälle aiheelle, jos kehtaa. :D Meillä on nyt käytössä koko 68, osin 74 ja vaatteita on just sen verran, ettei oo yhtään ylimääräistä. Ehkä viidet housut ja bodeja pari enemmän ja kaksi yöpukua. Jotenkaan ei ole jaksanut enää ostaa, kun ne menee niin nopeasti pieniksi kuitenkin ja olen huomannut, että kuitenkin käytetään useimmiten niitä parhaita ja lemppareita. Voi olla, että tytön kanssa olisi ollut eri, koska rakastan kukallisia, vaaleanpunaisia ja röyhelöllisiä juttuja sekä mekkoja. Mutta eipä noita ole pojalle tullut ostettua.

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania vaatteita! Monia tuttuja kuoseja on siellä välissä ;) Vähän samoilla linjoilla kuin ÄM, että ihan hirveästi on vähentynyt uusien vaatteiden ostaminen, koska kuitenkin käytetään niitä käytännöllisimpiä ja kivoimpia kuoseja useimmiten. Ja ne kuitenkin kakataan likaisiksi ja puklataan märiksi :D Minä olen myÖskin ihan hulluna kaikkiin tyttömäisiin vaatteisiin; mekkoihin ja hameisiin, mutta ne on loppujen lopuksi niin epäkäytännöllisiä päivittäisessä elämässä, että niitä hirveän vähän tulee käytettyä. Aina kun jonnekkin mennään, puen neidin mekkoon.
  Tsemppiä loppumetreille!

  VastaaPoista