13. lokakuuta 2020

Neidin 4kk päivitys - miten meillä menee?
Aktivoituminen täällä blogin puolella edelleen tuntuu olevan haasteellista paikoitellen vaikka ehdottomasti haluan kirjoittaa meidän kuulumisia myös ihan omien muistojenkin kannalta. Arki kuitenkin alkaa helpottamaan hetki hetkeltä enemmän ja luovuus myös tulevien blogipostauksien kanssa alkaa kukoistamaan jälleen, joten luvassa on postauksia! 

Lokakuun alussa meille tuli siis  jo  4kk ikää täyteen! Täytyy sanoa että menneet 4kk ovat ehdottomasti olleet elämäni intensiivisimmät ja väsyneimmät kuukaudet. On iso muutos, kun lähdetään tilanteesta, että asuu ja elää yksin ilman että tarvitsee olla kenellekään saatavilla siihen että pitää olla saatavilla 24/7. Muta toisaalta se on myös palkitsevaa, on olemassa ihminen, joka tarvitsee sinua koko ajan.

Hilla on kasvanut omaa käyräänsä. Meillä mennään aikalailla kasvukäyrillä siellä -1 käyrillä kuten raskausaikanakin mentiin. 4kk neuvolassa pitututa oli 61,7cm ja painoa 5810g. Neiti on siis oikein sopusuhtaisen solakka pitkäselkäinen neitokainen. Hiuksia on edelleen hyvin vähän vaikka niskassa onkin kunnon söpö takajeejee! 4kk neuvolalääkärillä oli kaikki oikein hyvin. Ei mitään moitittavaa. Ja vaikka paino nousee niukasti minimin niin kuitenkin tarpeeksi ja omalla käyrällään hyvin tasaisesti, joten siitä ei olla mitenkään huolissaan. 

Mitenkä sitten refluksi ja koliikki? Koliikkimaiset itkut ovat historiaa, luojan kiitos! Muutenkin arki on rauhoittunut hyvin paljon. Käymme edelleen osteopaatilla säännöllisesti noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Saimme lääkärin lähetteen joten vielä muutama kerta on käyttämättä. Edelleen sieltä löytyy jumeja joka kerta joten hyvää tekee (pääsispä itsekin..). Itke neiti ei oikeastaan mistään turhasta, toki itku välillä tulee jos väsy tai nälkä ja äiti ei oo tarpeeksi nopea reagoimaan.

Refluksia jonkin verran edelleen on ja minusta tuntui että se hetkellisesti tuossa pahenikin ja sanoin siitä lääkärille. Hän kuitenkin veikkasi että se on ihan normaalia kun alkaa liikkumaan enemmän. Kuulema tyypillistä 4kk iässä.  Seuraamme kuitenkin asiaa vielä. 

Neiti on luonteeltaan hyvin temperamenttinen ja vauhdikas. Kovasti menee ja pyörii ja hyörii. Kovasti yritetään mennä jo selältä vatsalleen mutta ihan vielä ei onnistuta. Istuma-asentoon yritetään punkea hirveää vauhtia sitterissä ja sylissä ei suostuta makoilemaan vaan pitää istua. Leluihin tartutaan ja viedään jo suuhun. 

Voisin tehdä ihan erilliset postaukset meidän unista (meille on tulossa myös uniohjausta uneksija.fi:ltä) sekä kiinteiden aloittamisesta koska niistä tulee niin paljon juttua. Niidenkin suhteen kuitenkin kaikki on ihan hyvin. Sanotaan nyt pikaisesti kuitenkin se, että kiinteät tosiaan aloitettiin jo 4kk iässä lääkärin suosituksesta. Voisin tehdä myös postauksen siitä mistä meidän vauva-arki koostuu, koska se oli sellainen asia mitä kovasti itse lueskelin raskausaikana. Toki tämä koronatilanne vaikuttaa jonkin verran, mutta ihan täysin kotiin me ei olla jääty.

Kannattaa muuten seurata meitä instagramissa, löydät minut sieltä nimimerkillä yksinlapseton. Siellä ajankohtaisempaa päivitystä :) Jääthän seuraamaan! Pian tulossa taas arvonta näin lähestyvän joulun kunniaksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti