16. joulukuuta 2020

Munasolujen luovuttajaksi osa 2 - oma terveys ja luovutusprosessin eteneminen

* kaupallinen yhteistyö Exeltiksen kanssa *

 Tällä hetkellä munasolujenluovutus on hieman tauolla koska jotain omituista tapahtuu kehossani nyt synnytyksen jälkeen. Minulla nousi paino hyvin minimaalisesti raskauden aikana, olikohan 6kg. Synnytyksen jälkeen heti olin omassa painossani ja sen jälkeen se lähti oikein hyvin laskuun imetyksen aikana. Nyt kuitenkin imetyksen lopettamisen jälkeen paino on lähtenyt uudestaan nousuun ja nousee hurjaa vauhtia ja on noussut jo 15kg! Onko kellään kokemusta vastaavasta?  Ihan pelottaa että mitä omassa kropassa on tekeillään. Jotenkin tuntuu että jotain epätasapainoa hormonien kanssa on meneillään joten haluan tämän homman kuntoon ennen kuin lähden luovuttamaan munasolujani. Asiat ovat kuitenkin edenneet.

Kävin ensikäynnillä lääkärillä ja siellä juteltiin vielä kerran läpi luovutukseen liittyviä asioita ja täytettiin esitietolomake. Käytiin läpi myös oma terveydentila yms. Että onko mitään joka voisi estää luovuttamisen. Tälläisiä ei onneksi tullut esille. Sitten määrättiin labroja otettavaksi. Siinä vaiheessa tarkastettiin tän painonnousun takia kilpirauhasarvot jotka oli kunnossa. Lisäksi otettiin kromosomit, ferritiini ja jokin tartuntautilabra. Kaikki oli kunnossa paitsi ferritiinini on jälleen kerran matalalla! Nyt se oli huikeat 21. Ei ihme jos senkin mukaan on vähän väsynyt ja ankea fiilis. Aloitin nyt syömään rautaa, katsotaan jos pärjättäisiin sen kanssa eikä infuusiota tarvittaisiin. Voi olla että siihen pitää kuitenkin lopulta taas päätyä.  Katsottiin myös ultraäänellä kohdun ja munasarjojen tilanne ja kaikki vaikutti oikein hyvältä. Munasolun aihioita näytti olevan 20 puolellaan eli oikein hyvää tulosta olisi todennäköisesti tulossa.

Kävin myös psykologilla ja sieltä sain myös vihreää valoa luovutuksen suhteen. Kaikki luovuttajat siis käyvät lahjasukusoluneuvonnan. Se oli erittäin miellyttävä kokemus ja mukava tunnin rupatteluhetki. Asiathan sinänsä olivat melko tuttuja kun itse saman olen käynyt aiemmin mutta toki toisessa roolissa.

Sitten sainkin soiton kätilöltä että alkuvuodesta voitaisiin alkaa munasoluja stimuloimaan. Päätin kuitenkin että haluan selvittää nyt tätä vointiani vielä hieman tarkemmin ennenkuin luovutan. Jatkan mahdollisimman terveellistä ravitsemusta, vitamiinien käyttöä, Donafertyn käyttöä (Donafertystä voit lukea lisää täältä) ja koetan saada tarpeeksi unta ja sopivasti liikuntaa ja toivon että olo alkaa pian tasoittumaan. Toivon että luovutukseen päästäisiin mahdollisimman pian! Todennäköisesti stimuloidaan samalla tavalla kuin omassa IVF-kierrossa eli samoilla lääkityksillä, mikä on varmasti oikein hyvä idea!


 

3 kommenttia:

  1. Minulla myös meinasi lähteä paino nousuun imetyksen vähenemisen aikoihin, mutta tilanne onneksi tasaantui parin kuukauden kuluessa vähän kuin itsestään. Hirveät "vieroitusoireet" tuli myös samalla, kuumeilua ja pahaa oloa, mielialan vaihteluita. Kesti useamman viikon! Imetän vielä pari kertaa päivässä, hirvittää ajatella, tuleeko nuo uudestaan, kunhan loppuu kokonaan. Toivottavasti selviää syy, miksi sinulla niin nopeasti paino muuttuu ja saat taas rautavarastot kuntoon!

    VastaaPoista
  2. Pakko kommentoida, että alhainen ferritiini voi liittyä painonnousuun, MUTTA en sitten tiedä voiko se nousu olla noin nopeaa pelkästään sen takia. Hyvä siis että selvitetään. Tsemppiä luovutusprosessiin, hienolla asialla olet :)

    VastaaPoista
  3. Jos sinun on palkattava luotettava hakkeri seuraamaan puolisosi puhelinta tai sosiaalista verkostoa, ota yhteyttä expressfoundations@gmail.com Se on erittäin luottamuksellista

    VastaaPoista